Társoldalunk:

A Mercedes nem érti, Ecclestone miért nyilvánosan szidja az F1-et

2016.03.06. 20:43

A Mercedeseket gyártó Daimler elnöke, Dieter Zetsche értetlenségének adott hangot, miután Bernie Ecclestone nemrég ismét ócsárolta az F1-et. A brit szerint ő csak ébresztőt akart fújni.

Nem ritka, hogy Bernie Ecclestone a sajtóban kritizálja a részben saját maga által irányított F1-et, de legutóbbi kommentárja még a sport egyik meghatározó csapatát működtető Daimler ügyvezetőjénél is kicsapta a biztosítékot. Ecclestone a Daily Mailnek azt nyilatkozta, „a Forma-1 még soha sem volt olyan rossz, mint manapság, és én nem költeném a pénzemet arra, hogy elvigyem a családomat egy versenyre."

Legfőbb gondja, hogy szerinte a versenyek előre lefutottak: „Mi ennek az egésznek az értelme, ha az ember előre tudja, hogy Lewis Hamilton valószínűleg megszerzi a pole-t, és inkább az a valószínű, hogy nyer, mint az, hogy nem, sőt a másik Mercedes is dobogós lesz? A fogadóirodák is tudják ezt, ők sem hülyék.” Erre többen felkapták a fejüket, de a 85 esztendős brit közölte, nem ócsárolta a sportot, csak ébresztőt akart fújni a szabályváltozásokkal kapcsolatos tárgyalások előtt.

Zetsche olykor az F1-től független témákban is megemlíti csapatuk sikereitForrás: AFP/Geoff Robins

Ezzel viszont nem tudta meggyőzni Dieter Zetschét, a Mercedeseket gyártó Daimler ügyvezetőjét, aki hosszú idő óta kiáll az F1-es szereplés mellett, és így tett akkor is, amikor a márka csak küszködött a sportágban. Üzletemberként Zetsche nem érti, hogy Ecclestone miért a nyilvánosság előtt kritizál, és saját példájával illusztrálta, hogy milyen furcsa helyzet állt elő az F1 külső kommunikációjával kapcsolatban.

Én sem mondtam azt a Genfi Autószalon színpadán, hogy soha sem vennék Mercedest, és az ügyfeleink is jobban járnak, ha nem teszik” – idézte a német vállalatvezetőt a Reuters. „Nem értem, hogy beszél így valaki egy termékről, ha annak nem csupán az ügyvezetője, hanem résztulajdonosa is” – tette hozzá. „Ha ez a véleménye, zártkörűen kellene megvitatni, hogyan változtassunk a helyzeten, de nem úgy, mintha ez üzleti ajánlat lenne.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!