Vágólapra másolva!
Az Ezüstnyilak szerinte az idén erősebbek lesznek, mint valaha, de hosszú távon legfeljebb az ő csapatuk döntheti meg az uralmukat. Legkorábban jövőre.

Fernando Alonso a 2016-os előszezon második tesztnapja után azt mondta, a Mercedes az idén még az elmúlt két évben látottnál is erősebbnek tűnik, de a McLaren idővel letaszíthatja őket a trónról.

– figyelmeztetett a spanyol versenyző Barcelonában. „Az első két napon rengeteg kört tettek meg, ez arra utal, hogy nagyon okos dolgokat tartogatnak. A potenciáljukat számításba véve erősebbek, mint valaha, még az utóbbi két évhez képest is."

Alonso továbbra is bízik a McLarenben Forrás: AFP/Jose Jordan

Lewis Hamilton és Nico Rosberg a teszt első két napja alatt 1527 km-t tett meg az új W07-tel, miközben a futásteljesítményi listán 2. helyezett Williams is csupán 996-ot. A Mercedes ugyan nem ért el kiugróan jó időeredményeket, a nap végén beérték a 2. illetve 4. hellyel, mindkétszer átengedve a vezetést a Ferrarinak, de a lágyabb gumikeverékeket a riválisaikkal ellentétben még nem vetették be.

Rosberg elismerte, hogy nem teregették ki a lapjaikat. A gumik közötti különbségeket, valamint az üzemanyagszinteket figyelembe véve

a Mercedes egy mért körben 0,8 másodperccel gyorsabbnak tűnt a Ferrarinál

– legalábbis papíron.

A tavalyihoz képest ugyanakkor sokkal jobban kezdődött a McLaren előszezonja is – eddig ők tették meg a harmadik legtöbb kört a csapatok közül –, és Alonso úgy véli, nem a Ferrari, hanem ők fogják megdönteni a Mercedes uralmát.

Szavazzon!

Ki fogja letaszítani a trónról a Mercedest?

„Tavaly még nem álltunk készen" – ismerte el. „Az idén fontos lépést fogunk tenni előre, legalábbis ebben bízunk. 2017-ben pedig – mert a szerződésem három évre szól – remélhetőleg teszünk egy még nagyobb lépést, és legyőzzük a Mercedest.

Miután az F1-be visszatérő Honda 2015-ös hajtáslánca súlyos konstrukciós hibákkal küszködött, ráadásul megbízhatatlan is volt, a japán vállalat igazgatótanácsa kedden úgy döntött, leváltja a sportprogram főnökét, Arai Jaszuhiszát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!