Társoldalunk:

A Renault-nak is van annyi pénze F1-re, mint a Mercedesnek

2016.02.15. 12:41

Bob Bell, a Renault Sport Racing technikai vezetője nem aggódik a csapat költségvetése miatt. Szerinte csak idő kérdése, hogy felzárkózzanak az élmezőnyhöz. 

Aggodalmát fejezte ki Adrian Newey, a Red Bull technikai tanácsadója, hogy motorszállítójuk, a Renault bírni fogja-e a költekezési versenyt, ha jövőre eltűnik a fejlesztéseket korlátozó zsetonrendszer, amelyet egyébként a franciák is megszüntetnének. Bob Bell, az újjáalakuló gyári istálló technikai vezetője viszont nem aggódik amiatt, hogy ne tudnának eleget költeni az F1-es szereplésükre, bár nem tért ki külön az erőforrás fejlesztésére.

„A Mercedes jelenlegi uralkodásához számos részlet hozzájárult, köztük a Renault versenyképességének visszaesése, a projekt hamarabbi megkezdése és a kapacitások korábbi biztosítása, és mindemellett szerintem szervezettebbek is voltak" – mondta az 57 esztendős szakember, aki régebben a Renault ideiglenes csapatfőnöke volt, majd a Mercedes gyári alakulatának építésében is részt vett, tavaly pedig a Manor technikai tanácsadójaként dolgozott.

A Renault pénztárcája sem vékonyabb a Mercedesénél Bell szerintForrás: AFP/Franck Fife

Bell szerint

nincs varázslat a Mercedes eddigi sikerei mögött,

úgy véli, a következetes munka vezetett oda, hogy az elmúlt két szezon során az Ezüstnyilak 38 futamból 32-t megnyertek, és begyűjtötték mindkét konstruktőri, valamint Lewis Hamilton révén az egyéni világbajnoki címeket is. Az északír szakember nem látja akadályát annak, hogy a Renault is felzárkózzon hozzájuk, de figyelmeztetett: a hátrányuk egy részét nehéz lesz pénzügyi eszközökkel ledolgozni.

„Nem nagy meglepetés, hogy amikor helyükre rakták az építőkockákat, állva hagyták a Renault-t, és sokkal tisztességesebb munkát végeztek. Ennek nem az az oka, hogy a Renault nem elég okos. Pont annyi tehetséges ember dolgozik itt is, mint a Mercedesnél, és

a Renault-nak a pénztárcája is van akkora, mint a az övék.

A hátrányunk inkább a felzárkózáshoz szükséges idő terén jelentkezik. De mindenképpen fel fogunk jönni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!