Hülkenberg a Williams szintjére szeretne eljutni

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Nico Hülkenberg, Force India
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Nico Hulkenberg of Germany and Force India drives during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Force India pilótája pályafutása eddigi legjobb szezonját próbálja teljesíteni 2016-ban, de kemény küzdelemre számít a középmezőnyben. Úgy véli, a Williams szintjét érdemes megcélozniuk. Új fejlesztő pilóta is csatlakozott az istállóhoz.

Tavaly megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, csapattársától viszont alaposan lemaradt Nico Hülkenberg, a Force India versenyzője. A német pilóta több baleset miatt is pontokat vesztett, Sergio Pérez viszont dobogóra is állhatott, de Hülkenberget ez nem törte meg. „Sikerre éhes vagyok” – mondta az Auto Motor und Sportnak. „Azt akarom, hogy 2016 az eddigi legjobb évem legyen az F1-ben. Nincs ok arra, hogy a Force India miért ne tudna építeni a tavalyi autó B változatának bemutatása után látott formára.”

Hülkenberg kijelentette, nem törődik a spekulációkkal, és csak saját csapatára koncentrál. „A tavaly még mindig meglévő gyengeségeinken kell dolgoznunk. Ezzel foglalkoztunk a tél során, ezért magabiztos vagyok” – jelentette ki a német versenyző, akit az elmúlt évek során többször is hírbe hoztak élcsapatokkal, különösen a Ferrarival, de eddig mindig lemaradt a lehetőségről.

Hülkenberg várhatóan kénytelen lesz átadni a helyét a fizető pilótáknak a szabadedzések egy részén Forrás: AFP/Dan Istitene

„Persze tudjuk, hogy akad néhány potenciális ellenfél, amely kemény diónak ígérkezik. Ilyen például a McLaren, ha kicsit több lóerőt kapnak majd a Hondától, a Toro Rosso a Ferrari motorokkal, és a Red Bull is mindenképpen. Talán a Haas is erősnek bizonyulhat már az elejétől fogva. A célunk az lehet, hogy felnőjünk a Williams szintjére” – foglalta össze Hülkenberg, aki 2010-ben szerepelt a grove-i istálló színeiben is, és eddigi egyetlen F1-es pole pozícióját velük szerezte meg.

A Force Indiához kapcsolódó hír, hogy a silverstone-i istálló hosszú távra szerződtette a 16 esztendős Nyikita Mazepint, aki mindössze egy szezonnyi formulaautós tapasztalattal a háta mögött a csapat fejlesztőpilótája lesz. Az orosz fiatal 2014-ben 2. lett a CIK-FIA gokart világbajnokságban, tavaly viszont csak az összetett 12. helyére futotta a Formula Renault 2.0 Northern European Cupban.

Mazepin az Uralchem nevű vállalat milliárdos tulajdonosának fia, ezért szerződtetésen nem meglepő, mivel a Force India anyagilag nem áll biztos lábakon. Mivel a Lotust visszavásárolta a Renault, a Sauber és a Manor mellett ez az egyetlen csapat, ahova még valamilyen posztra be lehet kerülni szponzori háttérnek köszönhetően. Azt egyelőre nem tudni, hogy Mazepin vezetheti-e az F1-es autót a szintén fejlesztőpilótának szerződtetett Alfonso Celis Jr. mellett, aki hét szabadedzésen vehet részt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!