Vágólapra másolva!
Igaz, csak egy 2014-esbe, tesztelni ugyanis egyelőre tilos. A szimulátor kalibrációját ellenőrizték.

Sebastian Vettel kedden visszaült egy F1-es Ferrari volánja mögé Fioranóban. A 2016-os előszezon hivatalosan csak február 22-én kezdődik, addig a Sportszabályzat szerint tilos olyan autóval pályára lépni, amely a tavalyi, az idei vagy a jövő évi technikai előírásoknak megfelelően készült. Ez alól csak a Pirelli január végére tervezett kétnapos esőgumitesztje jelent kivételt.

A Ferrari nem az autót, hanem a szimulátor kalibrációját tesztelte Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettel éppen ezért egy 2014-es Ferrarit vezetett, az FIA engedélyével. Az esemény hátteréről a csapat szóvivője az Autosport-tal annyit közölt, hogy a szimulátor pályával való korrelációját igyekeztek ellenőrizni. Nem a német versenyző az első a mezőnyből, aki F1-es autóba ülhet az idén: Max Verstappen a Red Bullt vezethette pár nappal ezelőtt, bár ő szokatlan helyszínen, egy osztrák sípályán hajtott végig.

Vettel egyébként tegnap a maranellói szélcsatornában segítette a Ferrari mérnökeinek a munkáját, és részt vesz majd a Pirelli esőgumitesztjén is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!