Vágólapra másolva!
Damon Hill szerint még így is jobban járnának, mert a németek gyári csapatát nem fogják tudni megverni. Massa úgy véli, rengeteget kell javulniuk, ha a győzelemért akarnak küzdeni.

A Williams a rendkívül gyengén sikerült 2013-as idény után sokat javult 2014-re, és a sorozatos dobogós helyezéseiknek köszönhetően a 3. helyet szerezték meg a konstruktőri világbajnokságban. 2015-ben az egy évvel korábban még előttük végző Red Bullt is sikerült legyőzniük, a Ferrari viszont megelőzte őket, ezért nem tudtak elmozdulni a bajnokság 3. helyéről.

A Williams korábbi világbajnoka, Damon Hill úgy véli, az istállónak nincs is sok esélye a győzelemre, amíg nem váltják le jelenlegi motorszállító partnerüket, a Mercedest. „Ahogy tavaly Claire (Williamsnek) is mondtam, az a probléma, hogy ugyanazokat a motorokat használják, mint a gyári Mercedes csapat. Ez mindig akadály lesz az ő világbajnoki győzelmük és a Mercedes világbajnoki győzelme között" – mondta Hill a Sky Sportsnak.

A brit szerint a Williamsnek még akkor is több esélye lenne a sikerre, ha a tavaly katasztrofálisan debütáló Hondával szövetkeznének. „Ha meg akarják nyerni a világbajnokságot, stratégiai szempontból jobban járnának egy másik motorszállítóval" – vélekedett. „Nem tudok más megoldásra gondolni, mint a Hondára. Örültem volna, ha a Williams a Honda erőforrásaira szavaz, mert szerintem vissza fognak vágni."

Jobban járna a Hondával a Williams? Forrás: AFP

Hill szerint a Honda „sokkoló" 2015-ös formája nem jelenti azt, hogy a jövőben sem lesznek sikeresek. „Tavaly katasztrofális évük volt, de sokat tanultak. Talán tévedek, de ha a Williams a Ferrari és a Mercedes elé szeretne kerülni, akkor más motort kell használniuk."

Rengeteget kell javulniuk

A Williamsnél nem titkolják, hogy a közeljövőben újra a győzelemért és a világbajnoki címért szeretnének harcolni, de Felipe Massa elismeri, hogy a konstruktőri 3. helyük ellenére ettől még nagyon messze vannak. „Ha fel akarjuk venni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, egyik évről a másikra óriási előrelépésre van szükségünk" – mondta. „Nekik sokkal több lehetőségük és pénzük van, sokkal nagyobb költségvetésből építik meg az autójukat. Tudjuk, hogy ez is befolyásolja a végeredményt."

Massa ennek ellenére lát rá esélyt, hogy kevesebb pénzből is legyőzzék a nagy istállókat. „A McLarennek komoly gondjai voltak tavaly, sokat küszködtek. A Red Bull legyőzésével viszont tényleg megmutattuk, hogy jobbak lehetünk egy sokkal nagyobb, a közelmúltban számos bajnoki címet nyert csapatnál is."

A brazil szerint a csapat tudja, mely területeken kell a legtöbbet fejlődniük. Az a legfontosabb, hogy az aerodinamikán javítsunk. Nagyobb leszorítóerőre van szükségünk" – mondta. „Szerintem a hajtásláncunk hasonló ahhoz, amit a gyári Mercedes használ, márpedig az a legjobb motor az F1-ben. Bár most a Ferrari is felzárkózott - nem tudom, most mennyivel maradnak el a Mercedestől, de nagyon megközelítették őket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!