Vágólapra másolva!
Mi történik, ha nyolcszáz lóerő elszabadul a havon? Újabb őrületes videó a Red Bulltól, ezúttal Kitzbühelből.

A Forma-1 bajosan nevezhető téli sportnak, a Red Bullnál mégis úgy gondolták, jó ötlet, ha leküldik az egyik autójukat az ausztriai Kitzbühel melletti, 1712 méter magas Hahnenkamm sípályáján.

A tapadás, hm, nem volt ideális... Forrás: Philip Platzer/Red Bull Content Pool/Philip Platzer

Az alpesisí-világkupának is otthont adó legendás lejtőnek, a Streifnek a Toro Rosso üdvöskéje, Max Verstappen vágott neki, hogy aztán a gázpedállal és a kormánnyal folyamatosan korrigálva elegyensúlyozzon a célig. Az észbontó mutatványt, amelyre a csapat mérnökeinek külön fel kellett készíteniük az autót, és amelyhez szöges gumikra és hóláncra is szükség volt, 3500-an nézték végig a helyszínről.

Száguldás a hóban:

„Nagyon menő volt, fantasztikusan szórakoztam" – mondta a holland versenyző, aki tavaly elsősorban merész előzéseivel keltett feltűnést. „Korcsolyában jobbak vagyunk, de Marcel Hirscher édesanyja holland, biztos tőle örökölte a tehetségét a síelésben!"

Videó a belső kamerából:

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!