Társoldalunk:

Ferrari: A Haas nem a fiókcsapatunk

2016.01.04. 17:06

A Ferrari elnöke leszögezte, hogy kizárólag technikai együttműködést folytatnak az új Forma-1-es csapattal. A Haas szeretne pontot szerezni az első futamán.

A mezőnyhöz újoncként csatlakozó Haas csapat a Ferrari támogatását élvezve mutatkozik be a Forma-1-ben, és az együttműködés máris generált némi vitát. Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke újfent kijelentette, hogy a közös munka továbbra is abban merül ki, hogy a Haas használja a maranellóiak szélcsatornáját, valamint tőlük kap motorokat.

"Nagyon örülök, hogy műszaki támogatást nyújthatunk a Haasnak. A két csapat partner, de nem vagyunk teljesen összefonódva. Mindketten mindent megteszünk, hogy versenyezzünk. Ne lássanak bele ennél többet (a kapcsolatunkba)" - idézte az elnököt az Autosport.

Günther Steiner, Romain Grosjean és Gene Haas. Grosjean csapattársa Esteban Gutiérrez leszForrás: Stewart-Haas Racing via Getty Images/2015 Getty Images/Jared C. Tilton

Az amerikai hátterű Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, hogy az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon egyből a pontszerzést tűzik ki célnak. "Jó lenne, ha az időmérőn bejutnánk a Q2-be. A célunk az, hogy legyen esélyünk a pontokra, és megmutassuk, miért dolgoztunk az elmúlt két évben" - jelentette ki a Sky Sportsnak.

Grosjean pozitív hullámot gerjesztett

A Haas már 2015-re megkapta a nevezési jogot a Forma-1-be, de nem akarták összecsapni a felkészülést, ezért csak idén debütálnak. Steiner szerint a csapat hosszú távon elkötelezett – annak ellenére is, hogy a mezőnyhöz legutóbb csatlakozó három istállóból mára csak egy maradt.

"Időnként jobb tiszta lappal indulni, és nem azzal foglalkozni, hogy helyrehozzunk problémákat. Így azokat a szakembereket szerződtethetjük le, akiket akarunk, és nem kell módosítani az elvárásokon" - mondta. "Ugyanakkor nehéz hitelesnek lenni és elcsábítani másokat, miután az elmúlt időszakban több csapat is megszűnt. Nehéz meggyőzni másokat, hogy hosszú távra tervezünk."

"Romain (Grosjean) szerződtetése sokat segített ebben" - közölte. "Utána sok jó szakember jelentkezett hozzánk munkára. Tapasztalt mérnökökről van szó, de nincs köztük olyan húzónév, mint például Adrian Newey."

A csapat Grosjeannal és Esteban Gutiérezzel vág neki a szezonnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!