Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok szerint az F1-es pilótákkal elhitették, hogy sablonosnak kell lenniük, de ő rájött, hogy ez nem így van. Főnökét nem zavarja, hogy Hamilton mozgalmas életet él.

Minden idők legsikeresebb brit pilótájává vált 2015-ben Lewis Hamilton, aki alighanem a történelem egyik leglazább életet élő versenyzője is. A háromszoros bajnok a szezon nagy része során utolérhetetlen volt, miközben nem vetette meg a partykat, a drága autókat, és az alkoholt sem, mégis csak az austini címvédés után lőtt túl a célon. A Mexikói Nagydíj előtt a bulizás miatt kimerültségre panaszkodott és egy kisebb autóbalesete is volt.

„Szerintem a Forma-1-nek egyéniségekre van szüksége, és úgy gondolom, mindenki rendelkezik ezzel” – mondta Hamilton a TV3-nak, majd ellenfeleivel kapcsolatban kijelentette: „Túl félénkek, elhitették velük, hogy sablonosnak kell lenniük, de biztos vagyok abban, hogy amikor hazatérnek, valójában nem azok. Minél többen levesszük a páncélunkat, és megmutatjuk az egyediségünket, annál jobb lesz a sportnak” – jelentette ki a rapsztárra emlékeztető pilóta.

Nyáron szőke hajjal provokált Forrás: Mercedes AMG Petronas

A brit pilóta F1-es pályafutása elején, a McLarennél megpróbált megfelelni a csapat elvárásainak, de amikor átigazolt a Mercedeshez, ledobta magáról a láncokat, tetoválásokat csináltatott, zenei projektekbe kezdett, celebek oldalán mutatkozik, és általában sokat mutat fényűző életéből. „Mindenképpen úgy gondolom, segített nekem a sikereim elérésében, hogy önmagamat adhatom. A Forma-1 sajnos nagyon vállalati sporttá vált. A versenyzés izgalmas, de minden más csak állóvíz.”

„Versenyzőként sablonosnak kell lenned, hogy passzolj a sporthoz. Ezt velem is elhitették. Azután viszont, hogy gyökeret eresztettem, és nagyjából addig nem lehet kihúzni a földből, amíg én nem akarom, már önmagam lehetek” – közölte. „Eljutottam arra a pontra, hogy nem érdekel, mit mondanak az emberek. Ez vagyok én, nem baj, ha nem tetszik, mert akkor is beülök az autóba, és nyerek. Nagy erőt ad, hogy ezt megtehetem.”

Hamilton figyeli a nyilatkozó Wolffot Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Hamilton szerint „a legnagyobb bűn, amit az ember saját maga ellen elkövethet, hogy valaki megtagadja önmagát”, és ezt csapatfőnöke, Toto Wolff egyelőre nem is várja el tőle. Bár a brit pilótát – és csapattársát, Nico Rosberget is – kénytelen volt figyelmeztetni a csapaton belüli együttműködés jelentőségére, az osztrák szakember egyelőre nem érzi úgy, hogy bele kellene szólnia a háromszoros bajnok magánügyeibe.

„Nem szabad kalitkába zárni embereket, és olyannak elképzelni a tökéletes versenyzőt, aki szolgalelkűen este 10-kor lefekszik aludni, soha nem ment el bulizni, és nem repked mindenfelé a világban” – jelentette ki a Speedweeknek. „Lewis ezt mind megteszi, de közben jobban vezet, mint valaha. A mi feladatunk, hogy olyan környezetet teremtsünk a pilóták számára, amelyben a lehető legjobban tudnak teljesíteni, és megérdemelnek bizonyos mértékű szabadságot.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!