Egykori menedzsere nem látogathatja Schumachert

Forma-1, Michael Schumacher, Ferrari, Bahreini Nagydíj 2004, Willi Weber
(dpa) The German F1 world champion Michael Schumacher (left/Ferrari) arrives with his manager Willy Weber at the Bahrain racetrack on Thursday, 1 April 2004. The Formula 1 Grand Prix of Bahrain will take place for the first time this Sunday, 4 April 2004.
Vágólapra másolva!
Willy Weber nem érti, hogy Schumacher felesége miért utasítja el folyamatosan. Szerinte kitűnő kapcsolatban voltak egykori felfedezettjével.

Két év telt el Michael Schumacher súlyos síbalesete óta, azóta gyakorlatilag megszűnt a hiteles információk áramlása a korábbi hétszeres világbajnok állapotával kapcsolatban. Felesége, Corinna hermetikusan elzárta a család svájci otthonát a külvilágtól, és csupán Schumacher legszűkebb baráti körének tagjai nyerhetnek személyesen is bebocsátást az expilótához. Ebből a társaságból még Willy Weber, a német legenda egykori menedzsere is kiszorult.

„Corinna Schumacher megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjek Michaellel a síbalesete óta” – írta Weber egy Facebook-posztban, amelyről a Bild készített képernyőmentést. „A baleset óta nem látogathattam meg a barátomat, sajnos nincs más választásom, mint a szép emlékeket őrizni. Mindent megpróbáltam, hogy elmehessek hozzá, magától értetődő, hogy mindig is mellette állnék. Mindent megtennék, hogy javíthassak a helyzeten” – írta a 74 éves menedzser.

Weber beszélte rá Schumachert, hogy a Ferrarihoz szerződjön Forrás: DPA/AFP/Oliver Multhaup

Weber 1988-ban fedezte fel Schumachert, saját csapatánál versenyeztette őt, majd egészen 2009-ig képviselte a későbbi hétszeres világbajnokot. Állítása szerint még közvetlenül a balesete előtt is voltak közös terveik. A német menedzsernek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Schumacher bejutott az F1-be, majd a világ második leggazdagabb sportolója lett, hiszen Weber nem csak a sport terén kötött jó üzleteket, a reklámtárgyak értékesítését is magas szinten kezelte.

„A helyzet sajnos olyan egyértelmű, ahogy a Facebookon írtam” – mondta Weber a Bildnek. –„Corinna minden kapcsolatot megtiltott Michaellel. Már egy tucatszor kértem tőle engedélyt, hogy meglátogathassam, de egyszer sem jártam sikerrel” – tette hozzá. „Nem tudom, hogy miért vagy mi van ennek a hátterében. Mindig más kifogások merülnek fel, legutóbb a baktériumoktól tartottak. A baleset előtt szenzációs kapcsolatban voltam Michaellel.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!