Társoldalunk:
Hírlevél

Button és felesége szakítottak

2015.12.23. 10:52

A pár mindössze egy éve volt házas. A McLaren pilótájának szóvivője szerint békésen váltak el, nem egy harmadik miatt.

Még rosszabbra fordult Jenson Button már eddig is viszontagságos idei éve: a McLaren pilótája az egész szezont végigszenvedte a szinte teljesen versenyképtelen autójával, a nyaralásuk alatt kirabolták őket, most pedig azt is kénytelen volt megerősíteni, hogy mindössze egyévnyi házasság után elválnak útjaik feleségével, Jessica Michibatával.

„Jenson és Jessica úgy döntött, hogy külön utakon folytatják, de ezt nagyon békésen határozták el. Nincs harmadik fél” – idézte a BBC a versenyző szóvivőjét. Button és a japán modell 2008-ban ismerkedtek meg, majd tavaly decemberben, Hawaii-on házasodtak össze. A szakításuk meglepetés, Jessica sok nagydíjra is elkísérte a férjét, a paddock népszerű tagja volt. Button azonban nemrég azt mondta, az esküvőjük óta sem tudtak többet találkozni, mint előtte, mert a 31 éves Jessica - aki fehérnemű modell - sokat dolgozott Japánban.

Button és Michibata szakítottakForrás: AFP/Mark Thompson

Button az elmúlt évek során rengeteg személyes és szakmai kihívással szembesült. Édesapja, akihez igen szoros szálak fűzték, 2014 januárjában hunyt el, tavaly és az idén is kemény küzdelmeket kellett vívnia az F1-es szerződéshosszabbításért, ráadásul 2012 óta a McLaren teljesítménye is folyamatosan romlik, bár az idén alighanem elérték a mélypontot.

Az idei nyaralásuk során St Tropez-ban betörők elkábították őket az apartmanjukban, és több mint 300 ezer font értékű vagyontárgyat, köztük Michibata eljegyzési gyűrűjét is ellopták tőlük. Button és a szerettei nem sérültek meg a támadás során, de a pihenésüket megszakítva azonnal hazautaztak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!