Vágólapra másolva!
Szerinte a Ferrarinak mindenképpen javulnia kell jövőre, de nem tudja megmondani, mennyi esélyük lesz a Mercedes ellen. Vettelt meglepték az idei győzelmek, de jövőre nem elégszik meg ennyivel.

A Ferrari sokat javult 2015-ben, a győzelem nélküli tavalyi év után idén háromszor is felállhattak a dobogó tetejére. Mindhárom futamgyőzelem Sebastian Vettel nevéhez fűződik, aki az idény elején érkezett a csapathoz. A német elismerte, nem számított győzelmekre az első ferraris évében, de kijelentette, jövőre már nem lenne elégedett hasonló eredményekkel.

„A bajnokság végeredménye valóban meglepett, nem gondoltam volna, hogy ilyen erős idényünk lesz" – nyilatkozta Vettel, aki a világbajnoki tabellán a 3. helyen végzett a Mercedes versenyzői mögött. „Jövőre már a Mercedes ellen is versenyképesnek kell lennünk, ezért nem fogok részleteket és titkokat elárulni a felkészülésünkről."

Vettel szerint a Ferrarinak még rengeteget kell fejlődnie, de úgy érzi, lesz esélyük felvenni a harcot a Mercedes ellen. „Sok szempontból javulnunk kell, az aerodinamika és a motor területén is" – jelentette ki. „Az idei eredmények azt bizonyítják, hogy jó irányba haladunk, most már csak a saját munkánkra kell koncentrálnunk."

Räikkönen szerint nem garantált, hogy közelebb kerülnek a Mercedeshez Forrás: AFP

Csapattársa, a 2015-ben lényegesen gyengébben teljesítő Kimi Räikkönen egyetértett azzal, hogy a Ferrarinak mindenképpen javulnia kell jövőre. „A Ferrarinál mindannyian tudjuk, hova akarunk eljutni – nyerni akarunk, de ez nem lesz egyszerű" – jelentette ki.

„Sok erős csapat van, és mindegyiknek az a célja, hogy versenyeket és bajnokságokat nyerjenek" – tette hozzá a 2007-es világbajnok. „Idén jól teljesítettünk, ezért még nagyobb elvárásokkal vágunk neki a következő idénynek. Azért vagyunk itt, hogy bajnokságokat nyerjünk, ezért mindent beleadunk majd, hogy sikerüljön, de még korai erről beszélni."

Räikkönen szerint nincs értelme azt találgatni, hogy a Ferrarinak mennyi esélye lesz a 2016-os bajnoki címre. „Hiába hozzuk ki magunkból a legtöbbet, a többiek munkáját nem mi irányítjuk" – mondta. „Ugyanúgy kell tehát folytatnunk a munkánkat – folyamatosan javulnunk kell, és majd meglátjuk, hol végzünk jövőre. Nincs értelme jósolgatni, meg kell várnunk a téli teszteket és az első futamot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!