Grosjean nem a Ferrari miatt szerződött a Haashoz

Forma-1, Romain Grosjean, Gene Haas, Haas F1 Team
KANNAPOLIS, NC - SEPTEMBER 29: Romain Grosjean of France speaks as Gene Haas looks on during a press conference as Haas F1 Team announces Grosjean as their driver for the upcoming 2016 Formula 1 season on September 29, 2015 in Kannapolis, North Carolina. (Photo by Jared C. Tilton/Stewart-Haas Racing via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tudja, hogy kockázatos döntés volt az új csapathoz igazolni, de meggyőzte őt az amerikaiak projektje. Azt sem tartja kizártnak, hogy már az ausztrál időmérőn a Q3-ba kerülnek.

Romain Grosjean a szezon végén búcsút intett az azóta a Renault tulajdonába került Lotusnak, és a következő szezont már az új amerikai istálló, a Haas színeiben fogja megkezdeni. Noha sokan nem értik a döntését, a francia meg van győződve arról, hogy jól választott.

A Forma-1-ben 2010-ben egyszerre három új csapat is megjelent, de közülük kettő – a HRT és a Caterham – azóta megszűnt, és a Manort sem sok választotta el a teljes csődtől. A három istálló közül csak az utóbbi tudott pontot szerezni, a hat szezon alatt kettőt. Grosjean is tisztában van vele, hogy kockázatos egy debütáló istállóhoz szerződni, de úgy érzi, a Haasra sokkal sikeresebb jövő vár.

Grosjean magabiztosan várja az új idényt Forrás: Stewart-Haas Racing via Getty Images/2015 Getty Images/Jared C. Tilton

„Kockázatos döntés volt, hiszen egy ilyen helyzetben soha nem tudhatjuk, mire számíthatunk" – mondta az Autosportnak. „De ez az életben is így működik – ha változtatunk valamin, akkor otthagyjuk azt, amit már ismerünk, az új helyzettel kapcsolatban pedig csak találgatni tudunk. Mégsem tartom túl nagy kockázatnak, mert megkaptam tőlük azokat az információkat, amelyekre szükségem volt, és 100 százalékig meggyőztek arról, hogy jól döntöttem."

A Haas a Ferrari technikai partnereként száll be az F1-be, de Grosjean azt állítja, nem azért szerződött hozzájuk, mert később az olaszoknál szeretne versenyezni. „Az igaz, hogy a Ferrari ezentúl hozzáfér a velem kapcsolatos adatokhoz" – mondta. „Közelebb kerülök hozzájuk, mint korábban, de nem azért szerződtem a Haashoz, hogy a Ferrarinál kössek ki."

„Azért megyek a Haashoz, mert tetszik a projekt, tetszik, hogy egy amerikai csapatról van szó, és Gene (Haas), valamint Günther (Steiner) is szimpatikus volt" – mondta a tulajdonosról és a csapatfőnökről. „Képzeljék el, milyen nagy dolog lenne, ha sikeresek leszünk, és már Melbourne-ben bejutunk a Q3-ba. Én is részese akarok lenni ennek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!