A Mercedes figyeli, de még nem szerződtetné Verstappent

Forma-1, Max Verstappen, Scuderia Toro Rosso, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso drives during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20151030-00836 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Toto Wolff szívesen dolgozna együtt a fiatal hollanddal, de tiszteletben tartja a Red Bull-lal kötött többéves szerződését. Nem bánja, hogy Verstappen tavaly nem őket választotta.

A Forma-1-ben mindössze 17 évesen debütáló Max Verstappen remek idényen van túl, és az év végére mindenkit meggyőzött arról, hogy fiatal kora ellenére helye van a Forma-1 mezőnyében. Nem meglepő, hogy több élcsapat érdeklődését is felkeltette, bár a Red Bull többször is kijelentette, hogy egyelőre senkinek nem adják a fiókcsapatukban, a Toro Rossónál versenyző hollandot.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff is elismerte, hogy folyamatosan figyelik Verstappen teljesítményét, de egyelőre nem tervezik leszerződtetni. „Erre a srácra figyelni kell" – nyilatkozta a Motorsport.com-nak. „Én személy szerint nagyra értékelem őt. Tetszik, ahogy az édesapjával együtt szervezik a karrierjét, és a hozzáállásuk is figyelemre méltó. Egyértelműen helye van az F1-ben."

Verstappen teljesítményét már több élcsapat figyeli Forrás: Getty Images/Lars Baron

Wolff azonban elmondta, Verstappen leigazolása egyelőre „nem téma" a Mercedesnél, hiszen a Red Bullhoz még legalább két évig szerződés köti. „Az F1-ben sok vitatott ügy van, de azt mindig el fogom ismerni, hogy ha valaki úgy fejleszti a versenyzőit, ahogy a Red Bull teszi, és kockázatokat vállalva lehetőséget ad nekik az F1-ben, akkor azt tiszteletben kell tartani" – jelentette ki. „Nem fogunk beleszólni ebbe a kapcsolatba. Ha számunkra kedvezően alakul a helyzet, akkor jó, de ha nem, azt is elfogadjuk."

Jobb helye van a Toro Rossónál

A Mercedes már 2014-ben tárgyalt Verstappennel egy lehetséges együttműködésről, de versenyzői ülést nem tudtak volna neki ajánlani a Forma-1-ben, ezért a holland a Toro Rossót választotta. Wolff elismeri, hogy nem tudtak versenyezni a Red Bull által kínált lehetőséggel, ezért nem is bánja, hogy végül nem tudtak megegyezni Verstappennel.

„Nem tudtam volna olyan intézményesített utánpótlás-programot ajánlani neki, amelynek átlátható lépcsőfokai vannak, és egyértelmű fejlődést biztosított volna" – magyarázta. „Úgy éreztem, egy nagy tehetségről van szó, akit jó lett volna a csapatunkban tudni. De csak tesztpilótai, vagy tartalékversenyzői szerepet tudtam volna neki felajánlani, esetleg egy ülést a GP2-ben vagy a DTM-ben. Helmut (Marko) ennél jóval többet ajánlott, ezért teljesen logikus, hogy azt az utat választotta."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!