Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint a gyártó jelenléte nem árt az F1-nek, nosztalgiázni pedig felesleges. Bármilyen változásra nyitottak.

Bernie Ecclestone nemrég azt mondta, a Mercedes és a Ferrari tönkreteheti a Forma-1-et azzal, hogy nemcsak a pályán, hanem azon kívül is uralják a sportot. Ezt azután mondta, hogy a csapatok leszavazták az általa javasolt alternatív motor ötletét. Szerinte a Mercedeshez hasonló gyári csapatok csak a saját érdekeikkel törődnek, és előbb-utóbb úgyis kiszállnak majd az F1-ből.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff elismerte, hogy a Mercedes fölénye nem tesz jót a sport népszerűségének, de szerinte ezért nem őket kellene hibáztatni. „Jó-e a Forma-1-nek, hogy egy csapat uralja a mezőnyt, és 2014-ben és 2015-ben is elég kiszámíthatóak voltak a versenyek? Nem, de ha megnézzük a múltat, mindig hasonló volt a helyzet. A kérdés ez, mégis mit kellene csinálnom?" – nyilatkozta az Autosportnak.

Wolff szerint nem a Mercedest kell okolni a problémákért Forrás: Daimler

„Arra számítunk, hogy a riválisaink előbb-utóbb megerősödnek. Be kellene fejezni a nosztalgiázást, nem kell arról áradozni, hogy a múlt milyen nagyszerű volt" – jelentette ki. Azt is tagadta, hogy a Mercedes csak a saját érdekeit figyelembe véve hoz döntéseket. „Azt sem akadályoztuk meg, hogy jövőre újra szabadon lehessen motort fejleszteni. Ha igazi, konzervatív opportunisták lennénk, akkor megtettük volna."

Wolff szerint Ecclestone-nak a Mercedes lojalitását sem kellett volna megkérdőjeleznie, hiszen a motorjaik 1993 óta minden évben ott vannak a mezőnyben. „23 idényt teljesítettünk egyhuzamban, és azok közé a márkák közé tartozunk, amelyek hitelessé teszik az F1-et" – mondta, hozzátéve, hogy bármilyen észszerű változtatást támogatnak, amellyel jobbá tehetik az F1-et.

„Elmondtuk, hogy szerintünk nem egy független, kiegyenlített teljesítményű motor felé kellene haladnia az F1-nek" – mondta. „Nem tudom, hogy ez húzta-e fel Bernie-t, de valami idegesíti. Szereti a vitatott helyzeteket, és néha beszólogat nekünk a sajtóban. Ezt elfogadom."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!