Vágólapra másolva!
A csapat pilótái között folytatódik a nyilatkozatpárbaj, pedig Toto Wolff már többször figyelmeztette őket. Jackie Stewart szerint 2016 Rosberg éve lehet.

Bár a 2015-ös Forma-1-es világbajnokság lassan két hete véget ért, a Mercedes két pilótája, Lewis Hamilton és Nico Rosberg tovább folytatja a párharcát, az utóbbi napokban azonban a sajtóban vívnak szócsatát. Hamilton az idei év nagy részében uralta a mezőnyt, és három futammal az idény vége előtt bebiztosította a bajnoki címet, utána viszont Rosberg megtáltosodott, és zsinórban három futamgyőzelmet aratott.

A 2016-os idényt így mindketten magabiztosan várják, a nyilatkozataikban pedig rendszeresen odaszúrnak egymásnak. Hamilton azonban kijelentette, a kapcsolatuk nincs mélyponton – annyiról van szó, hogy „csak egy elsőszámú versenyzőnek van hely a csapatban", ami nyilvánvalóan feszültséget eredményez kettejük között.

Hamilton az Abu-dzabi Nagydíj után közvetlenül azt mondta, nem tervez karácsonyi üdvözlőlapot küldeni Rosbergnek, egy tévéműsorban viszont kedves szavakkal köszöntötte a csapattársát. „Boldog karácsonyt kívánok Nicónak és az egész családjának. Alig várom, hogy jövőre újra versenyezhessek ellened" – üzente.

Rosberg és Hamilton között nem csitul az ellentét Forrás: AFP

A brit gyakran emlegeti, hogy Rosberg viselkedésére hatással van a tehetős családban, Monacóban töltött gyermekkora. A német azonban igyekszik figyelmen kívül hagyni a csipkelődést. „Úgy tűnik, ez lett a kedvenc érve" – mondta a Sport Bildnek. „Néhány havonta elkezd a családi hátteremről beszélni. A legjobb választ a pályán adhatom erre, és már be is bizonyítottam, hogy nagyon éhes vagyok a sikerre."

A két pilóta nyilatkozatpárbaja már a Mercedes vezetőségét sem hagyja hidegen, Toto Wolff többször is figyelmeztette őket, hogy ha nem tudnak harmonikusan együtt dolgozni, valamelyiküknek távoznia kell a csapattól.

Rosberg éve jöhet

Noha az elmúlt két évben Hamilton nyerte meg a világbajnokságot, a korábbi háromszoros bajnok Jackie Stewart szerint hiba lenne leírni Rosberget. Úgy véli, 2015-ben is a németek építik majd a legerősebb autót, de a csapaton belül változhat az erősorrend. „Semmi okot nem látok rá, hogy Rosberg győzelmi sorozata véget érjen. Gyors, sok pole pozíciót szerez, és letisztultabb a stílusa, mint Hamiltonnak" – mondta. „Én szeretném, ha ő lenne a bajnok."

Stewart szerint tény, hogy Hamilton agresszívabb stílusa nagyban hozzájárult az eddigi sikereihez, időnként azonban hátrányt jelenthet. Azért is reméli, hogy jövőre kiegyenlítettebb küzdelmet láthatunk Rosberg és Hamilton között, mert a Mercedes-uralmat csak ez tenné izgalmassá.

„A Mercedest előbb-utóbb le fogják győzni, de nem vagyok benne biztos, hogy a többi csapat már készen áll a kihívásra" – mondta. „Több mint egy másodperc az előnyük. Ez túl nagy különbség, és a versenyzésnek sem tesz jót. Amíg a Mercedes a motorba és a kasztniba is ennyi pénzt fektet, nehéz lesz őket legyőzni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!