Vágólapra másolva!
Az ötszörös világbajnok sírját augusztusban hantolták ki, és bebizonyosodott, hogy valóban ő Oscar Espinoza vér szerinti apja. Egy másik férfiról is kiderülhet, hogy Fangio fia.

A korábbi ötszörös világbajnok Forma-1-es pilóta, az 1995-ben elhunyt Juan Manuel Fangio soha nem nősült meg, és elismert gyermeke sem volt, egy Oscar Espinoza nevű férfi azonban 2013-ban apasági teszt elvégzését kérte. A most 77 éves férfi édesanyja, Andrea Berruet hosszú ideig kapcsolatban élt Fangióval, és maga Espinoza is jó viszonyt ápolt az argentin legendával.

A bíróság idén júliusban rendelte el Fangio sírjának kihantolását, ami augusztusban meg is történt. A DNS-teszt eredménye pedig bebizonyította, hogy Fangio valóban Oscar Espinoza vér szerinti apja. Egyébként maga Espinoza is hosszú versenyzői karriert tudhat maga mögött, pályafutása során az ötszörös bajnok is segítette őt.

Fangiónak egy fia biztosan volt Forrás: AFP

Nemcsak Espinoza állította azonban, hogy ő Fangio fia, egy másik férfi, Ruben Vazquez szintén apasági tesztet kért. Ő azt állítja, hogy az azóta elhunyt édesanyjának, Catalina Basilinek a negyvenes években volt kapcsolata Fangióval, és 2005-ben árulta el neki, hogy a versenyző a vér szerinti apja. Valószínűleg néhány napon belül fog kiderülni, hogy Vazquez valóban Fangio fia-e.

Fangio minden idők egyik legsikeresebb Forma-1-es versenyzője, 1951 és 1957 között öt világbajnoki címet nyert. Nyolc évig tartó F1-es pályafutása során 51 versenyen indult, ebből 24-et megnyert és 35-ször dobogós helyen futott be. Ő a valaha volt legidősebb világbajnok, az utolsó címét 46 évesen szerezte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!