Vágólapra másolva!
Szerinte az istállót egyáltalán nem hátráltatja, hogy feszült a kapcsolata Rosberggel. A bulizással nem fog leállni, sokkal jobban érzi magát, mióta szabadabb az élete.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff az Abu-dzabi Nagydíj után úgy nyilatkozott, ha Lewis Hamilton és Nico Rosberg kapcsolata nem javul, kénytelenek lesznek fontolóra venni, hogy egyiküket elküldik a csapattól. Wolff szerint a két pilóta időnként elmérgesedő rivalizálása a csapatnak is árt, ezért hosszú távon nehéz lenne ezzel a felállással folytatniuk. Hamilton azonban úgy véli, a párharcuk egyáltalán nincs negatív hatással az eredményekre.

Szerinte természetes, hogy egy élcsapat két versenyzője egymással is harcol, hiszen ugyanazt a trófeát szeretnék megszerezni. „Ez elég őrült helyzet, valójában nem is kellene minket csapattársaknak hívni" – nyilatkozta. „Az a baj, hogy itt egyszerre két bajnokság is zajlik, míg a fociban csak egy. Nekünk ott van a konstruktőri bajnokság, ezért alkalmaznak és fizetnek minket. Emellett persze az egyéni bajnokságot is szeretnénk megnyerni, ezért nehéz helyzetben vagyunk."

Hamilton szerint gyakran eltúlozzák a Mercedesen belül zajló rivalizálás negatív oldalát, hiszen idén is 16 versenyt nyertek meg a 19-ből, ezek közül 12 ráadásul kettős győzelem volt. „A kapcsolatunk nem igazán okoz problémákat" – mondta. „Egyikünk figyelmét sem vonta el, nem fordult elő, hogy valamelyikünk emiatt végzett volna hátrébb. Mindketten remek munkát végeztünk."

Hamilton úgy érzi, a rivalizálással és a bulizással sincs baj Forrás: AFP

„Soha nem leszünk legjobb barátok, de valahogyan mégis működik a kapcsolatunk. Vannak feszült pillanatok, de szerintem ez minden sportban előfordul" – tette hozzá, majd elmondta, nem aggasztja, hogy Rosberg az idény utolsó versenyein jobb volt nála. Elismerte, a világbajnoki cím bebiztosítása után a motivációja már nem volt az igazi. „Ilyenkor továbbra is elkötelezettnek kell maradnunk, és nagyon keményen kell dolgoznunk, de valójában már arra gondolunk, hogy elvégeztük a dolgunkat, vége az idénynek, és legszívesebben indulnánk is nyaralni" – magyarázta.

Folytatja a bulizást

Hamilton magánélete észrevehetően színesebb lett, mióta a McLarentől a Mercedeshez igazolt, és az idén különösen sok nyilvános rendezvényen és bulin tűnt fel. Korábbi főnöke, Ron Dennis nemrég kritizálta is az életmódja miatt, de Hamilton úgy véli, a rendszeres bulizás nem befolyásolja az eredményeit.

„Ez volt az első év, amikor ezt az életmódot folytattam. Buliztam, majd elmentem a versenyre, és nyertem" – nyilatkozta a BBC Radio 1-nek. „Az idei szezon előtt soha nem szórakoztam igazán. Tavaly talán háromszor fordult elő, mert annyira a versenyzésre koncentráltam. De ez túlzás volt."

A brit szerint az a lényeg, hogy megtalálja a helyes egyensúlyt a szórakozás és a munka között. „Most elmegyek a barátaimmal bulizni, de mellette edzek is" – mondta. „Ez volt karrierem egyik legsikeresebb, sőt a legsikeresebb éve. Remek érzés volt, amikor mindenfélét írtak rólam az emberek, én pedig megjelentem a versenyen, és nyertem. Továbbra is így fogom folytatni."

Hamilton azt is elárulta, hogy megváltoztatta az eredeti szerződését, és most már olyan, sok csapat által veszélyesnek ítélt sportágakat is űzhet, amelyektől a többi versenyzőt eltiltották. „Bármit csinálhatok. Wakeboardozom, síelek, ejtőernyőzöm. Kiszedettem az erre vonatkozó részt a szerződésemből, és megpróbálom itt is megtalálni az egyensúlyt" – magyarázta. „Nem akarok az egész F1-es karrierem alatt csak a vezetéssel foglalkozni, de persze azt sem szeretném, ha más ülne be az autómba. Ezért nagyon óvatos vagyok, de azért kicsit őrült is."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!