Vágólapra másolva!
Ron Dennis nyitott rá, de a spanyol nem is érti, miről van szó.

Fernando Alonso egész évben nem csinált titkot belőle, hogy mit gondol a Forma-1-be az idén visszatérő Honda hajtásláncáról, amelyet a Japán Nagydíj közben „GP2-es motornak" nevezett, a teljesítményét pedig „kínosnak" minősítette. Az idényzáró hétvégéjén, Abu-Dzabiban az a hír kezdett terjedni, hogy ha a 2016-os előszezon tesztjei alapján úgy tűnik majd, a McLaren nem tett jelentős lépést előre, a spanyol versenyző kihagyhatja a következő szezont.

Habár ez elég drasztikus ötletnek tűnhet, a csapat főnöke, Ron Dennis elismerte, hogy szóba került. „A McLarennél fogja befejezni a pályafutását, ez biztos" – mondta Alonsóról. „Én mindenre nyitott vagyok, és a felmerült ötletek között volt az éves szabadság is. Egyelőre azonban úgy gondolom, tudjuk, hogy mi lesz a helyzet."

Alonso nem tud róla, hogy szabadságra menne Forrás: McLaren

Feltevések szerint Dennisnek azért sem lenne ellenére, ha Alonso kivenne egy év szabadságot, szüneteltetve a szerződését, mert így a fizetését, amely jelentős tétel a csapat költségvetésében, megspórolhatnák. „Sok lehetőségünk van a versenyzők terén, és a világ legjobb pilótái közül kettő a mi autóinkban ül" – tette hozzá ugyanakkor Dennis. „Majd ha eljön az ideje, együtt hozzuk meg a döntést, de a versenyzőink pillanatnyilag Jenson Button és Fernando."

Miután azonban egy defekt miatt már a Q1-ben kiesett az Abu-dzabi Nagydíj időmérőjéről, Alonso azt állította, fogalma sincs, Dennis mire célzott. „Nem beszéltem vele, de nem hiszem, hogy komolyan gondolta" – jelentette ki. „Amikor Ron vagy valamelyik versenyző nyilatkozik, mindig reagálnom kell rá, és találgathatok, hogy mit akartak mondani."

„Ha Ron mond valamit, szerintem az nagyszerű alkalom arra, hogy őt kérdezzék meg, mire gondolt."

Alonso határozott igennel felelt a kérdésre, hogy jövőre is ott lesz-e a mezőnyben, és úgy vélte, ha Dennis „nyomást akar gyakorolni valakire, az biztos nem én vagyok, hanem a Honda. Nekik kell eredményes munkát végezniük a télen."

A spanyol versenyző azt állította, a Yas Marina egyenesében a McLarenek 27 km/ó-val voltak lassabbak a Mercedeseknél. „Bízzunk benne, hogy amikor jövőre pályára hajtunk, rögtön ütőképesek leszünk, és lesz egy kis szerencsénk is, a gumijaink nem csak egyetlen körig fognak tartani" – tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!