Vágólapra másolva!
A nagysikerű tanulmányautót egy számítógépes játékban már ki is lehet próbálni. Gyors és látványos, de egy ilyen autó megjelenése alapjaiban nem változtatná meg az F1-ről alkotott képünket.

Számítógépes játékban elevenedik meg a Ferrari radikális F1-es tanulmányautója, amelyet az idei szezon előtt mutattak be a közönségnek. A látványos,nagy sikert arató formaterv arra a kérdésre próbál választ adni, hogy miként válhatnának az F1-es autók ismét vonzóvá a közönség, főleg a fiatalok számára, akik már nem igazán a televíziót, hanem inkább a videójátékokat kísérik figyelemmel.

Úgy tűnik, a Ferrari tervezőinek munkája elérte a célját, hiszen a formatervet bemutató grafikák nyomán a Virtua Simulazioni nevű, független fejlesztőcsapat elkészítette a névtelen versenyautót az Assetto Corsa című szoftverhez, így azt bárki ingyenesen kipróbálhatja, ha a játékot korábban megvásárolta és feltelepítette.

A fejlesztők közleményükben bejelentették, hogy nem törekedtek teljes pontosságra a modellezés során – ez nehéz is lett volna a grafika alapján -, így az autón néhány saját ötletük is megjelenik, leginkább a pilótafülkében. Az elsődleges cél a játék határainak feszegetése volt, valamint kreatív ötletek próbálgatása a szoftverek segítségével.

Szavazzon!

Ez a tanulmány vagányabb a mostani F1-es autóknál?

A csapat egy videót is készített, ahogy az autó körbemegy a barcelonai pályán. Ez alapján alapvetően nem kelt más érzetet, mint a formaautók általában.

Az autó a Virtua Simulazioni honlapjáról tölthető le, ahol adományokkal is lehet támogatni a munkájukat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!