Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke továbbra sem aggódik Lewis Hamilton életstílusa miatt, és cáfolta, hogy pilótája alkoholt fogyasztana. Ő viszont ezt már csütörtökön elismerte.

Nem látszik Lewis Hamiltonon, hogy saját bevallása szerint „majdnem összeroskadt”, és a három brazíliai szabadedzésből kettőt az élen zárt, a másodikon is csak csapattársa, Nico Rosberg tudott elé kerülni. Ez elég bizonyíték Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója számára, hogy ne aggódjon pilótája miatt, aki elkésett Brazíliából, miután az elmúlt hetekben túl sokat bulizott, megbetegedett, és szerencsés kimenetelű autóbalesete is volt.

„A Forma-1-nek egyéniségekre van szüksége” – védte Hamilton stílusát Wolff a Sun hasábjain. „Engem egyáltalán nem érdekel, hogy az emberek ezt az életmódot károsnak tartják egy versenyző pályafutására nézve, mert hozza az eredményeket. Az elsődleges cél, hogy jól teljesítsen az autóban” – jelentette ki. Hamilton a BBC által közölt blogbejegyzésében elismerte, kimerült az elmúlt hetek bulijaiban, és ez is közrejátszott abban, hogy összetörte Pagani Zondáját a monacói utcákon.

Hamiltont a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezi Forrás: Daimler

A brit pilóta nem fogyasztott alkoholt, mielőtt autóba ült, de a Telegraph cikke szerint elismerte, hogy „Alapvetően nagyon energikus ember vagyok, de Mexikó után a buliban rengeteget ittam, és nagyon megéreztem.” Ennek ellenére Toto Wolff mégis védelmébe vette Hamiltont. „Nem iszik, Lewis nem iszik” – mondta a Sunnak. „Az a véleményem, hogy hagyják békén. Ő a világbajnok, versenyeket nyert, az egyik legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtotta, amit valaha láttunk. Hadd élvezze ki!”

Wolff úgy vélte, „az embernek néha feszíteni kell a húrt, hogy megtalálja a határait, és most talán elérkezett egy pontra, ahol bizonyos szempontból átgondolja a helyzetet. Az viszont teljesen ésszerű, hogy adjunk neki némi mozgásteret, főleg akkor, ha figyelembe vesszük azt, hogy épp megnyerte a világbajnokságot.” Hamilton korábban elmondta, Ayrton Senna eredményeinek utolérése után egyelőre nem jelölt ki új célokat, a DPA-nak kijelentette, hogy „útkereső módban” van.

Hamiltonnal az FIA elnöke, Jean Todt is elbeszélgetett Brazíliában. A brit pilóta a szövetség közlekedésbiztonsági kampányának is az egyik arca, de Todt nem tulajdonít jelentőséget Hamilton balesetének. „Néha lényegtelen és jelentéktelen ügyekkel töltik az idejüket” – mondta a Sky Sportsnak. „Például, amikor hallom, hogy milyen nagy visszhangja van Lewis kisebb közúti balesetének, úgy gondolom, nem kellene ezzel foglalkozni. Fontos dolgokkal kellene törődni.”

A Sky Sports csütörtökön több F1-es pilótát is megkérdezett kínos közúti baleseteikről. Nico Hülkenberg elismerte, hogy a navigációk korszaka előtt egyszer térképolvasás közben meghúzta az egyik autóját egy szalagkorláton, Jenson Button sárga FIAT Coupéjának mindig nekimentek a parkolóban, Nico Rosberg viszont nem tudott felidézni egyetlen ilyen esetet sem, és Hamilton ügyét sem tartja annak. „Költségesnek nevezném, nem kínosnak” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!