Vágólapra másolva!
Jól szokott szerepelni Brazíliában, de idén nem tudja tartani a tempót a csapattársával. Bottas viszont úgy érzi, mindent kihozott a Williamsből.

Ellentétes érzelmekkel zárták a Brazil Nagydíj időmérő edzését a Williams versenyzői: a 4. pozícióban végző Valtteri Bottas úgy véli, jobb kört aligha futhatott volna a Q3-ban, Felipe Massa viszont elégedetlen a 8. helye miatt. A brazil rendre jól szerepel a hazai közönsége előtt, tavaly is felállhatott a dobogóra, de idén egyelőre nem tudta felvenni a ritmust.

„Ugyanúgy küszködök, mint tegnap" – ismerte el. „Változtattunk az autómon, de a második szektorban még így is sok időt vesztek. Ezen a pályán általában nem szoktak gondjaim lenni, de most valami miatt mégsem megy. Még gondolkozunk rajta, mit tehetnénk holnapra, de ilyenkor már korlátozottak a lehetőségeink."

Massa a szurkolók segítségében bízik Forrás: AFP

Massa hozzátette, a szurkolók biztatása ösztönző hatással lesz rá a versenyen, ezért még bízik benne, hogy jó eredménnyel távozik Interlagosból. Bottas még magabiztosabban várja a versenyt, bár csak a 7. rajtkockából indulhat, mert 3 rajthelyes büntetést kapott a pénteki edzések után.

„Jól sikerült ez az időmérő. Egyre jobban éreztem magam az autómban, a tapadás is folyamatosan javult" – magyarázta a finn. „Mindig jó érzés, ha ki tudom hozni a maximumot az autómból, ráadásul egy gyorsabb autót is sikerült magam mögé utasítanom."

Bottas úgy érzi, a 7. helyről is jó eredményre lesz képes, hiszen „hosszú futam lesz, és jó a versenytempónk." Rob Smedley elmondta, a Williams legfőbb célja az lesz, hogy maguk mögött tartsák a Red Bullokat, és bebiztosítsák a 3. helyüket a konstruktőri bajnokságban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!