Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok személyes hangvételű üzenetben biztosította Michael Schumacher rajongóit, hogy esze ágában sem állna bírálni a súlyos sérüléseiből lábadozó hétszeres bajnokot.

Nagy felháborodást váltott ki a kerpeni Michael Schumacher rajongói klub vezetésében egy Lewis Hamiltonnak tulajdonított nyilatkozat. Az Express című német bulvárlap a héten közölt cikke szerint a háromszoros világbajnok azt mondta: „Én a bajnoki címeim megnyeréséhez soha sem vetemedtem olyan húzásokra, mint Michael. Kizárólag az adottságaimat használtam.” A Mercedes pilótája viszont Instagram csatornáján határozottan cáfolta a lapban megjelent állításokat.

„Michael Schumacher minden rajongójának: Szeretném, ha tudnák, milyen nagy tisztelője vagyok Michaelnek. Őt nézve nőttem fel, az egészen korai időktől a 7. bajnoki címéig. Ő volt és ő is marad a mi korszakunk legnagyobb alakja, nagyon hálás és büszke vagyok, hogy találkozhattam vele, és némi időt eltölthettünk együtt. Mindig nagyon kedves volt velem” – áll Hamilton csatornáján. A brit pilóta 2010 és 2012 között Schumacher ellenfele is volt, majd őt váltotta a Mercedes istállónál.

Hamilton autóján is megjelent a Schumacher felépülését remélő üzenet Forrás: Mercedes AMG Petronas

Hamilton egyértelműen célzott arra, hogy az Expressben megjelent, neki tulajdonított szavak valójában nem tőle származnak. Ez várhatóan megnyugvást jelent majd a kerpeni klub vezetője, Reiner Ferling számára is, aki úgy vélte, „Hamiltonnak használnia kellene az agyát, mielőtt megszólal. Megnézhetné, hogy Michael mit ért el. Csak annyit mondok, a felfuvalkodottságot bukás követi.” Hamilton viszont kifejezetten alázatosan írt Schumacherrel kapcsolatos élményeiről.

„Az utolsó versenyének napján bátorkodtam felkeresni azzal, hogy megtisztelne-e sisakjának elcserélésével, amit nagylelkűen meg is tett. Kérem, ne higgyenek el mindent, amit olvasnak. Soha sem akarnék tiszteletlen lenni vele vagy a családja iránt, és a lehető legnagyobb elismeréssel viseltetek feléjük. Továbbra is imádkozom értük, és versenyzőtársként a felépülését remélem. A legjobbakat kívánom, Lewis.”

A háromszoros világbajnok a Mexikói Nagydíj során is szóba hozta Schumachert egy interjúban, amit Nigel Mansell készített vele a Sky Sportsnak. Hamilton elárulta, 37 évesen valószínűleg visszavonul, nem tervez olyan hosszú pályafutást, mint a hétszeres bajnok. „Michael mindent megnyert, és mindenkit utcahosszal legyőzött, csak ment és ment, mert imádta az egészet” – mondta. „Én is ki akarom élvezni, mert szerintem megdolgoztam érte, de nem fogok visszaélni ezzel.”

„Minden egyes év, amit itt töltök egy elveszett lehetőség lehet egy fiatal srác számára, csak azért, mert én maradtam a helyemen. Egy adott pillanatban ez fog a fejemben járni” – nyilatkozta Hamilton, aki elismerte, a McLarennél azután kapott bizalmat, hogy Juan-Pablo Montoyát a 2006-os szezon közepén a McLaren „gyakorlatilag kirúgta.” A brit pilóta kijelentette, Niki Laudához, Keke Rosberghez és Eddie Irvine-hoz hasonlóan az F1-en túl is sikeres üzletember szeretne lenni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!