Vágólapra másolva!
A brazil pályán, ahol eddig híresen rosszak voltak munkakörülmények, új irodaépületet emeltek, és kicsit bővítették a paddockot is. Folytatják a fejlesztést.

A Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban közismerten rosszak voltak a munkakörülmények. A pálya hepehupás, a paddock szűk volt, a bokszépületek pedig le voltak amortizálva. Az újraaszfaltozásra azonban már tavaly sor került, és most új irodaépületet emeltek a csapatok számára, valamint kissé a paddockot is kibővítették az O Estado de Sao Paulo című helyi lap szerint.

„A csapatok örülni fognak" – idézi az újság Bernie Ecclestone-t, aki Sao Paulo polgármesteréhez, Fernando Haddadhoz csatlakozva szerdán megtekintette a fejlesztéseket. „Korábban bosszús voltam, amiért nem tudták normális körülmények között dolgozni, de az idén sokat javult a helyzet. Azt nem állítom, hogy meglepődtem, mert a munkálatokat már több mint egy évvel ezelőtt eltervezték, csak aztán el is halasztották."

Újabb fejlesztéseket végeztek Interlagosban Forrás: AFP

A fejlesztéseket lényegében Ecclestone kényszerítette ki, aki reméli, hogy még sok évig maradhat Brazíliában a nagydíj. A rendezők múlt tavasszal legalább 2020-ig meghosszabbították a verseny szerződését, és Haddad ígéretet tett rá, hogy jövőre elkészül a teljesen új bokszlétesítmény is.

„Az eredeti terv az volt, hogy az új bokszot a hátsó egyenes mentén építsük fel, de miután átgondoltuk, arra jutottunk, hogy jobb, ha ott marad, ahol van" – árulta el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!