Vágólapra másolva!
Ha viszont sikerül motort szerezniük, ő és Kvjat is marad a csapatnál, jelentette ki Christian Horner.

A Red Bullnak továbbra sincs motorja 2016-ra, s bár úgy tűnik, a csapat már nem akarja leállítani a sportprogramját, hanem mindenképpen megoldást szeretne találni a problémára, még mindig fennáll a veszélye, hogy ez nem sikerül nekik. Ha így alakul, két, de a Toro Rossóval együtt akár mind a négy versenyzőjük állás nélkül maradhat, köztük a háromszoros nagydíjgyőztes Daniel Ricciardo.

Az ausztrálnak már megvan a vészforgatókönyve erre az esetre. „Dale Earnhardt Jr. meghívott, hogy jövőre induljak egy NASCAR versenyen. Ezt elfogadom, ha az F1-ben ülés nélkül maradok" – tréfálkozott Ricciardo. „Nagyon kedvelem Amerikát, úgyhogy az F1 után szívesen élnék és versenyeznék ott. Természetesen mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy jövőre is itt legyek, de ha ez nem jön össze, úgy tűnik, van egy másik lehetőségem."

Ricciardo és Kvjat is marad a Red Bullnál - ha lesz Red Bull Forrás: AFP/Darron Cummings

Ricciardo csapattársa, Danyiil Kvjat csak az idén került fel a Toro Rossótól a Red Bullhoz, a csapat főnöke, Christian Horner azonban leszögezte, hogy jövőre is érvényes szerződése van, ezért ha az istálló marad az F1-ben, változatlan pilótapárossal fogja folytatni.

„Mindkét versenyzőnkkel szerződésünk van" – mondta a Motorsport.com-nak. „Ricciardóé határozott, míg Danyiilra vonatkozóan mi rendelkezünk opcióval. Nagyszerű munkát végez, úgyhogy ha maradunk, őt is megtartjuk jövőre."

Habár Kvjat eleinte nehezen rázódott bele a ritmusba a Red Bullnál, mostanra 4 ponttal még Ricciardót is megelőzte a pontversenyben, az összetett 7. helyén áll. A vasárnapi Mexikói Nagydíjon második dobogós eredménye felé haladt, de a Safety Car-fázis utáni újraindítás során Valtteri Bottas erőből megelőzte a mercedes-motoros Williamsszel.

„Szerintem ez volt a legjobb versenye az idén. Jól menedzselte az előnyét, és sokáig magabiztosan tartotta a dobogósnak ígérkező helyet" – mondta Kvjatról Horner. „Nem kell bejelentenünk semmit, mert szerződése van. Száz százalék, hogy ő fog ülni az autónkban, ha lesz autónk egyáltalán."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!