Ricciardo szerint a Red Bull elrontotta a gumitaktikát

A Red Bullok lemaradtak a dobogóról, a futam végén csak bottal üthették Bottas nyomát
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 01: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drives ahead of Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing during the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 1, 2015 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Úgy véli, az utolsó etapra érdemesebb lett volna megtartani a keményebb gumikat. Danyiil Kvjat tehetetlen volt Valtteri Bottas támadásával szemben, ami miatt lecsúszott a dobogóról.

Danyiil Kvjat sokáig magabiztosan birtokolta a 3. helyet a Mexikói Nagydíjon, de miután a Sebastian Vettel balesete miatt beküldött Safety Car kijött a pályáról, csak tétlenül szemlélhette, ahogy Renault-motoros Red Bullját állva hagyja a Mercedes erőforrásával felfegyverzett Valtteri Bottas.

"Semmit sem tehettem az egyenesben" - nyilatkozta az orosz, akinek a leggyorsabb köre egyébként jobb volt a Williamsénél. Kvjat a rajtnál ugrott fel a 3. helyre Vettel megelőzésével, és a Safety Car-fázis előtt 3 másodperccel haladt Bottas előtt. "Összességében jó versenyt futottunk, értékes pontokat szerzett a csapat" - tette hozzá. "Kár, hogy nem állhattam dobogóra, szerintem megérdemeltük volna."

Christian Horner csapatfőnök Bottasról azt mondta, "a Williams végsebességbeli előnyét figyelembe véve lényegében ingyen előzhetett."

Mindkét Red Bull pontot szerzett, de a dobogó is elérhető lett volna Forrás: AFP/Mark Thompson

Daniel Ricciardo a táv elején Kvjat nyomában haladt a 4. helyen, de mivel elég későre halasztották az első bokszkiállását, a frisebb gumikra korábban váltó Williamsek mögé esett. Felipe Massát visszaelőzte az 51. körben, ám addigra sok időt vesztett.

"Mindketten érezhettük a dobogó közelségét, Danyiil esélyei különösen jók voltak" - közölte, kritizálva a Red Bull stratégiáját is. "Úgy érzem, a középső etapban, a keményebb gumikon jobb tempóra is képes lettem volna, de hiába voltam gyorsabb, nem tudtam megelőzni a Williamst, amíg tropára nem koptak a gumik rajta."

"Szerintem rossz döntés volt a Safety Car idején a lágy gumikat felrakni. Én jobban éreztem magam a másik keveréken."

Ricciardo az első kanyarnál koccant Vettellel, és kilyukasztotta a Ferrarin a jobbhátsó gumit. A német azt mondta, nem hibáztatja a versenyét tönkretevő megmozdulásért, bár megpróbált helyet hagyni neki. Ricciardo még visszanézi az esetet, de nem hiszi, hogy hibázott. "Nem feltétlenül akartam előzni, de a rajtot követően mindnyájan összetorlódtunk. A belső ívre szorultam, és nem láttam más helyet, ahova mehettem volna, ő meg úgy fordult el, mintha ott sem lettem volna. Nem tudom, mi egyebet tehettem volna."

Két fordulóval a szezon vége előtt Kvjatnak 88, Ricciardónak 84 pontja van.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!