Rosberg Vettelt és a Red Bullt is veszélyesnek érzi

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Lewis Hamilton
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 31: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP (centre) celebrates pole position as second place driver Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP (right) and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari look on after qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 31, 2015 in Mexico City, Mexico. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szerinte nem csak csapattársával kell majd megküzdenie a győzelemért Mexikóban. Toto Wolff azt mondta, méregből vezetett az időmérőn, de ő tagadja, hogy ilyen volt a hozzáállása.

Zsinórban negyedszer szerezte meg a pole pozíciót Nico Rosberg, aki az előző három alkalommal nem tudta győzelemre váltani a legjobb rajthelyet. Mexikóban újra megpróbálhatja, de úgy érzi, nem csak a másik Mercedest vezető Lewis Hamilton akadályozhatja meg.

"Szoros csatára számítok, nem csak Lewisszal, hanem Vettel Ferrarijával, és esetleg a Red Bullokkal is" - jelentette ki. Úgy véli, ráérzett a ritmusra. "Egész hétvégén jónak éreztem az autót, az időmérőn remek volt a balansz."

Balról jobbra: Sebastian Vettel, Nico Rosberg és Lewis Hamilton Forrás: AFP/Clive Mason

Csapatfőnöke, Toto Wolff a Sky Sportsnak azt nyilatkozta, hogy szerinte Rosberg eddig azért szerepel ilyen jól a mexikói pályán, mert "mérges" – az elvesztett vb-címre és a Hamiltonnal való súrlódásokra utalt ezzel –, de az érintett tagadta ezt. "Nem, egyáltalán nem" - mondta. "Ugyanúgy támadtam, mint máskor. Nem vagyok mérges. Csupán leszegett fejjel mentem előre."

Hamilton: Jobban kell vezetnem

A már világbajnok Hamilton 188 ezreddel kapott ki Rosbergtől, és látszólag nem volt teljesen elégedett az autóval. "Jobban kell vezetnem, és a beállításokon is javíthatunk. Ugyanakkor ezen a hétvégén különleges beállításokat használunk (a nagy tengerszint feletti magasságból adódó ritkább levegő miatt), és lehet, hogy az általam választott irány nem illett tökéletesen az időmérőhöz, viszont jó lesz a futamra."

"Nyugodt vagyok, egy ideje jól sikerülnek a versenyeim" - tette hozzá a televíziótársaságoknak nyilatkozva. "Úgy álltam hozzá, hogy támadok az 1. helyért, de ha csak a 2. jön össze, az sem vészes."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!