A Red Bull a hosszú mexikói egyenesben veszti el az előnyét

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20151030-00846 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Szinte minden kanyar fekszik az autójuknak, mondta Daniel Ricciardo, de hozzátette, hogy a hosszú egyenesben ismét hátrányba kerülnek. Danyiil Kvjat szombaton gyorsuló Mercedesekre számít.

Az austini USA Nagydíj után a Mexikói GP pénteki szabadedzésein is kijött a lépés a Red Bull pilótáinak a változékony időjárási körülmények közepette is nagyrészt javuló állapotú pályán, így Danyiil Kvjat mindkét tréningen a 2. lett, Daniel Ricciardo pedig egy 5. és egy 3. helyet szerzett. Az orosz pilótát elbűvölte a pálya, különösen a stadion-szakasz és a lelkes közönség, de az aszfaltcsík jellegét is méltatta az első tapasztalatai alapján.

„A pálya nagyon menő, és igen élvezetes, elég sok technikás része van, ahol fel kell készülni a kanyarokra, és kétszer is meggondolom, hogyan fogom bevenni” – árulta el. „Ahogy ez egy új pályától elvárható, a körülmények sokat változtak és javultak is ma. Nagyon versenyképesnek tűnünk, és ezt remélhetőleg holnap is tartani tudjuk. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy könnyű dolgunk lesz, mert általában az ezüst autók és a többiek is találnak némi teljesítményt szombatonként” – összegzett.

Kvjat jól kezdett pénteken, de szombaton keményebb ellenfelekre számít Forrás: Getty Images/Lars Baron

Noha a mexikói pálya szokatlanul kétarcú – lassú szektorokat, és egy 1,3 kilométer hosszú egyenest is tartalmaz -, meglepetés, hogy a Renault motoros Red Bullok és a Toro Rossók jól szerepeltek pénteken, de Daniel Ricciardo rámutatott, ezúttal is a hajtáslánc gyengesége miatt maradnak le az ellenfeleiktől. Délelőtt még ennél is komolyabb fejfájást okozott a szokatlanul gyenge tapadású pálya, de a háromszoros futamgyőztes szerint idővel javulnak majd a körülmények.

„Délutánra javult a helyzet, de a gyors S-kanyarok nagyon csúszósak voltak. Nem tudom, hogy víz volt-e az oka vagy olajos filmréteg rakódott le, de nem érződött száraznak a pálya, viszont mókásnak ígérkezik, ha felgumizzuk” – lelkesedett az ausztrál, aki úgy érzi „nagyjából az összes kanyar kedvez” a pályán a Red Bullnak. „Szerintem az egyenesben veszítjük el az összes előnyünket. Talán kissé versenyképesebbek voltunk ma annál, amire számítottunk, majd meglátjuk, holnap hogyan alakul.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!