Társoldalunk:

Verstappen nem figyelt eléggé, falnak ütközött

2015.10.31. 00:06

Nem kertelt a fiatal holland, elismerte, hogy ő hibázott a második szabadedzés elején. Szerinte nem vesztett sokat azáltal, hogy összetörte a Toro Rossót, mert már a délelőtti tréningen is formában volt.

Ismét felhívta magára a figyelmet Max Verstappen, kedvező és előnytelen szempontból egyaránt. A Toro Rosso újonca a pénteki első szabadedzést meglepetésre a legjobb idővel zárta, délután viszont már az első felvezető körében a falhoz csapta autóját, így kénytelen volt kihagyni a második 90 percet. „Hidegek voltak a gumik, és talán nem figyeltem oda eléggé” – magyarázta. „Az volt az első köröm, nem is nagyon nyomtam. Melegítettem a gumikat, aztán elvesztettem az irányítást.”

A baleset miatt előkerültek a piros zászlók, és Verstappen már nem is térhetett vissza a pénteki nap során, ennek ellenére úgy véli, sikeres hétvége elé néz, hiszen „ha megnézzük, az első szabadedzésen elég erősek voltunk, és nem látom okát, hogy a másodikon ne lettünk volna azok. Persze egyáltalán nem mentem, úgyhogy remélem, a harmadik edzésen kipróbálhatom a lágy gumit is” – összegzett a 18 esztendős pilóta.

Verstappen csapattársa, Carlos Sainz az átlagosnak mondható 8. és 13. helyeket szerezte meg pénteken, a szintén Renault motorral futó Red Bullok viszont a hollandhoz hasonlóan az élmezőnyben autóztak. Bár Verstappen elismerte, hosszabb etapokon nem tudta kitapasztalni a tapadás változását, de nem aggódik, mert úgy érzi, az autójának beállítása alapvetően nem rossz. „Az első edzésen jó volt a tempónk, ez jó kezdés, és a harmadik szabadedzés még mindig ránk vár.”

Érdekesség, hogy amikor az F1 utoljára Mexikóban járt, a nemrég nagykorúvá vált, egyébként 1997-ben világra jött Verstappen még meg sem született. A régies jelleget korszerű megoldásokkal ötvöző helyszín egyelőre úgy tűnik, nem elég gyors a Toro Rosso tehetsége számára. „A pálya alapvetően elég lassú, kár érte. A tapadás is nagyon gyenge, úgyhogy egyelőre nem túl nagy kihívás, de azért nem rossz. Nagyon tetszik a stadionrész, remek ennyi rajongót így látni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!