Verstappen nem figyelt eléggé, falnak ütközött

Forma-1, Max Verstappen, Scuderia Toro Rosso, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso drives during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20151030-00836 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Nem kertelt a fiatal holland, elismerte, hogy ő hibázott a második szabadedzés elején. Szerinte nem vesztett sokat azáltal, hogy összetörte a Toro Rossót, mert már a délelőtti tréningen is formában volt.

Ismét felhívta magára a figyelmet Max Verstappen, kedvező és előnytelen szempontból egyaránt. A Toro Rosso újonca a pénteki első szabadedzést meglepetésre a legjobb idővel zárta, délután viszont már az első felvezető körében a falhoz csapta autóját, így kénytelen volt kihagyni a második 90 percet. „Hidegek voltak a gumik, és talán nem figyeltem oda eléggé” – magyarázta. „Az volt az első köröm, nem is nagyon nyomtam. Melegítettem a gumikat, aztán elvesztettem az irányítást.”

A baleset miatt előkerültek a piros zászlók, és Verstappen már nem is térhetett vissza a pénteki nap során, ennek ellenére úgy véli, sikeres hétvége elé néz, hiszen „ha megnézzük, az első szabadedzésen elég erősek voltunk, és nem látom okát, hogy a másodikon ne lettünk volna azok. Persze egyáltalán nem mentem, úgyhogy remélem, a harmadik edzésen kipróbálhatom a lágy gumit is” – összegzett a 18 esztendős pilóta.

Verstappen csapattársa, Carlos Sainz az átlagosnak mondható 8. és 13. helyeket szerezte meg pénteken, a szintén Renault motorral futó Red Bullok viszont a hollandhoz hasonlóan az élmezőnyben autóztak. Bár Verstappen elismerte, hosszabb etapokon nem tudta kitapasztalni a tapadás változását, de nem aggódik, mert úgy érzi, az autójának beállítása alapvetően nem rossz. „Az első edzésen jó volt a tempónk, ez jó kezdés, és a harmadik szabadedzés még mindig ránk vár.”

Érdekesség, hogy amikor az F1 utoljára Mexikóban járt, a nemrég nagykorúvá vált, egyébként 1997-ben világra jött Verstappen még meg sem született. A régies jelleget korszerű megoldásokkal ötvöző helyszín egyelőre úgy tűnik, nem elég gyors a Toro Rosso tehetsége számára. „A pálya alapvetően elég lassú, kár érte. A tapadás is nagyon gyenge, úgyhogy egyelőre nem túl nagy kihívás, de azért nem rossz. Nagyon tetszik a stadionrész, remek ennyi rajongót így látni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!