Vágólapra másolva!
A motivációját azonban nem veszíti el.  Lauda szerint a brit még nem ért fel a pályafutása csúcsára.

Lewis Hamilton a pályafutása kezdete óta hangoztatta, hogy három világbajnok címet szeretne nyerni a Forma-1-ben, mert a példaképe, Ayrton Senna is ennyit szerzett. A hétvégi USA Nagydíjon ez mindössze 30 évesen sikerült neki, a győzelmek számában pedig már le is hagyta a legendás brazilt. Elismeri, hogy ezek után nem maradt konkrét célja a Forma-1-ben, de az újabb győzelmekért ugyanúgy harcolni fog, mint eddig.

„Mindig az volt a célom, hogy három címet szerezzek, mint Ayrton. Bár nem voltunk honfitársak, ő volt az, akire már gyerekként is felnéztem. Nem tudom, mi lesz ezután – már nincs senki, akit utol szeretnék érni" – nyilatkozta a futam után. „Úgy érzem, mintha most nálam lenne a stafétabot Ayrton helyett is, és olyan messzire fogom cipelni kettőnkért, amennyire csak tudom."

Hamilton egyelőre nem gondol arra, hogy befejezze a pályafutását, és állítása szerint ugyanolyan éhes a sikerre, mint eddig. „Nagyon könnyű motivációt találnom, hiszen így születettem, ez nem múlik el" – mondta. „Emiatt nem aggódom – a győzelem az győzelem, soha nem lehet megunni. Természetesen a következő versenynek is motiváltan fogok nekivágni, a győzelem a célom. Bármiben versenyzek, nyerni akarok. Egyáltalán nem kell keresnem a motivációt."

Hamilton utolérte a példaképét Forrás: AFP

A brit a bajnoki győzelem után nem győzött hálálkodni a Mercedesnek és a családjának. „A bajnoki cím soha nem csak a versenyzőnek jár, az egész csapat együtt dolgozott meg érte. Hihetetlen csapatom van, az egész évben nagyon keményen dolgoztak, minden dicséretet megérdemelnek" – jelentette ki. „Ez a családomra is igaz. Nem én vagyok az első Hamilton, aki nagy dolgokat ér el – az apám a semmiből jött, és óriási erőfeszítéseket tett azért, hogy a gyerekei ne szenvedjenek hiányt. Én egyszerű családból jövök, ezért megtanultam, hogy semmit nem kapok ingyen, mindenért meg kell küzdenem."

Még feljebb juthat

Noha Hamilton korábban a Mount Everest megmászásához hasonlította a harmadik világbajnoki cím megszerzését, egyik főnöke, Niki Lauda szerint még nem ért fel a csúcsra. „Most még csak olyan jó, mint én" – viccelődött a szintén háromszoros világbajnok osztrák. „Biztos vagyok benne, hogy egyre jobb lesz majd, és még több sikerben lesz része."

Hasonló véleményen van a csapat főnöke, Toto Wolff is, aki szerint Hamilton egyértelműen megérdemelte az újabb bajnoki címet. „Az egész idényben elképesztően vezetett, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben ennél is tud majd többet mutatni" – mondta Wolff.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!