Vágólapra másolva!
A Mercedes német pilótája ezért „mélyre fog ásni", hogy rájöjjön a fordulat okára. Nagyra tartja a javuló Ferrarit, de fél tőlük.

Miután tavaly megnyerte a legtöbb pole pozícióért járó trófeát, Nico Rosberg az idén alaposan alulmarad Lewis Hamiltonnal szemben mind az első rajtkockák, mind a futamgyőzelmek terén. Az elmúlt két versenyt viszont az élről kezdhette meg, ráadásul olyan hétvégéken, amikor a pénteki edzések gyakorlatilag haszontalanok voltak, ezért sem a pilóták, sem a csapatok nem tudtak alaposan felkészülni. Rosberg mégis elismerte, hogy a sötétben tapogatózik, amikor arra keresi a választ, hogy az esetek többségében Hamilton miért volt jobb nála az edzéseken.

„Nyilván bele kell ásnom magam, hogy megértsem, mi történt a szezon első részében” – ismerte el Rosberg. „Mostanában javult a helyzet, de nem ismerem ennek a pontos okát, szóval át kell gondolnom, hogy rájöjjek. A küzdelem szempontjából fontos, hogy minden olyan gyenge pontomat megerősítsem, ami hátrányt okozott számomra” – magyarázta a pontverseny 3. helyén álló német, aki figyelmeztetett a Mercedesek romló megbízhatóságára is.

Rosbergnek jót tehet, ha haszontalanok a pénteki edzések, bár ebben ő sem biztos Forrás: Daimler

Rosberg kitért legfőbb ellenfelük, a Ferrari javuló formájára is. A Scuderia Sebastian Vettel révén az idén már három győzelmet aratott, s bár James Allison, az olaszok technikai igazgatója a Sky Sportsnak elismerte, egyelőre „nem ijesztenek rá” az Ezüstnyilakra, kijelentette, hogy jövőre újabb nagy lépést szeretnének tenni a Mercedesek legyőzése felé. Rosberg ugyanakkor nem tart tőlük, és bízik csapatában.

„A Ferrari remek munkát végez, és mi nagyra tartjuk az erőfeszítéseiket, rajtuk tartjuk a szemünket” – mondta Rosberg. „Eközben viszont magabiztosak is vagyunk, mert csodálatos csapatunk van, és még akkor is az élen tudtunk maradni, amikor felzárkóztak hozzánk. A szingapúri katasztrófa után is erősek maradtunk Oroszországban és Szuzukában, ott folytattuk, ahol a szezon elején elkezdtük. Megmutattuk, hogy a fejlesztések és minden más terén is képesek vagyunk küzdeni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!