Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím esélyese méltatta a Ferrarinál versenyző ellenfelét, de kitért csapattársa érdemeire is. Nico Rosberg szerint a Mercedes az F1 legendás csapatai közé emelkedett.

A rajongók élveznék a párharcát Sebastian Vettellel, véli Lewis Hamilton, aki az elmúlt hetek során látványosan barátságosan viszonyult német ellenfeléhez. Az Orosz Nagydíj után még szelfit is készített vele és Sergio Pérezzel, és jót mulatott, amikor a Ferrari versenyzője ugratni kezdte a futam utáni sajtótájékoztatón, ahol váratlanul megjelentek és kisebb felfordulást okoztak a lányok a rajtrácsról.

„Ha leveszem a kesztyűmet, és csak rajongóként próbálok gondolkodni, szeretném, ha mi ketten komolyan megküzdenénk egymással” – mondta Hamilton a Mercedes motorgyártó üzemében rendezett ünnepségen. „Nagyon izgatottan várom ezt. Sebastian eredeti figura, és nem árul zsákbamacskát” – folytatta. „Nagyszerű versenyző és szórakoztató személyiség. Mókás srác, nagyon várom, hogy még hosszú évekig versenyezzek ellene” – mondta a brit, egyetértve főnöke korábbi véleményével.

Hamilton (balra) méltatta Rosberget (középen), de elsősorban Vettelre (jobbra) figyel Forrás: AFP/Greg Baker

Hamilton az idén nagy fölényben van, még csapattársa, Nico Rosberg is alig tud labdába rúgni mellette, az ellenfelek részéről pedig Vettel az egyetlen, aki az idén eddig le tudta győzni őt, összesen három alkalommal. Rosberget ráadásul 2015-ben többször sújtották műszaki hibák is, így jelenleg Vettel áll a legközelebb Hamiltonhoz, aki azonban már a jövő hétvégén, Austinban behúzhatja pályafutása harmadik bajnoki címét. Ettől függetlenül nem feledkezett meg Rosberg érdemeiről sem.

„13 éves korunk óta ismerem Nicót, akadtak jobb és rosszabb időszakaink, de remek csapattárs. Nagyszerűen kezeli a helyzetét, és csapatjátékosként viselkedik” – mondta a németről, akinek a vasárnapja szerinte „keményen alakult, voltak nehezebb napjai. Ismerem ezt az érzést” – tette hozzá Hamilton: „Vissza fog vágni az előttünk álló hosszú évek alatt, amelyek során még bztos keményen fogunk harconi egymással” – vélte.

Rosberg: A Mercedes már a legnagyobbak közé jutott

A zsinórban aratott második konstruktőri bajnoki cím ünnepségein természetesen Rosberg is részt vett, aki már 2010, a gyári csapat alakulása óta részt vesz a munkában, sőt 2012-ben az istálló első győzelmét is ő aratta. Szerinte a Mercedes már a történelmi csapatok szintjén áll. „Már 2010 óta, az Ezüstnyíl projekt kezdetétől láthatom e csapat fejlődését, és hihetetlen szintre jutottunk, minden remekül működik” – mondta.

„Az elején volt néhány igen nehéz évünk, de most mi vagyunk a Forma-1 nagy csapata. Uraljuk a sportot, sorra döntjük meg a rekordokat. Ha megnézzük a sport történetét, csak néhány csapat volt képes erre: a McLaren a ’80-as, a Williams a ’90-es, és a Ferrari a ’2000-es években. Most mi is nyomot hagyunk magunk után."

"Számomra nehezen alakultak az elmúlt napok, de ismét mosolyt csal az arcomra, hogy ilyen boldognak láthatom a kollágáimat a bajnoki győzelemnek köszönhetően”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!