Társoldalunk:

Sainz szédült a verseny elején

2015.10.11. 20:53

A szombati szabadedzésen átélt nagy balesete után Carlos Sainz részt vett az Orosz Nagydíjon, de elismerte, hogy nem érezte jól magát a verseny elején, mert szédült kissé.

Néhány órával az Orosz Nagydíj előtt kapott rajtengedélyt Carlos Sainz, aki szombat délelőtt ijesztő balesetet vészelt át, Toro Rossójával a védőfalba csapódva. Kórházba szállították, kivizsgálták, és az FIA kötelező tesztjein is alkalmasnak bizonyult a versenyzésre, de a futam után elismerte, hogy nem érezte jól magát a rajt utáni biztonsági autós fázis során.

„Az első tíz kör alatt, amikor a Safety Car mögött cikázva a gumikat melegítettem, szédültem kissé” – árulta el Sainz. „Nem tudom, hogy azért volt-e, mert a balesetre gondoltam, vagy egyszerűen csak így éreztem magam. A 10. kör után elmúlt, és normális tempót diktáltam” – magyarázta. Sainz azt mondta, a futam előtt is megszédült néha, és hirtelen mozdulatokra nyaki és hátfájdalmai vannak, de ezt az autóban ülve nem érezte.

Sainz nem volt tökéletes állapotban a verseny elején - kattintásra galéria nyílik!Forrás: Getty Images/Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Csak ezt az enyhe szédülést, a Safety Car mögött, de kinyitottam a sisakrostélyt, és javult a helyzet” - árulta el, de nem tagadta, hogy nyomasztotta az érzés. „Azt mondtam, ’remélem, ez nem marad így az egész versenyen’, és el is múlt.” Ezt a teljesíténye látszólag alátámasztja, mivel remekül szerepelt, már a rajt utáni kavarodásban is nagyot ugrott előre a mezőny végéről, és végül csak fékhiba miatt esett ki a 46. körben.

„Szerencsére még maradt három működő fék, ami megvédett és lelassított” – mondta, miután kétszer megpördült a meghibásodás miatt. „A bal elsővel volt gond, és a bal hátsó is problémásnak bizonyult. Elég ijesztő volt. Úgy a 20. körtől tudtam, hogy gond lehet velük, de kitartottam a versenyzés mellett. Tudva, hogy a 7. voltam, jó esélyem volt a pontszerzésre a tempómnak köszönhetően, úgyhogy nyomtam tovább a gázt. Ha egy balesetnek meg kell történnie, akkor megtörténik. Elég hősies lett volna célba érni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!