Vágólapra másolva!
Akkor is az F1 élén marad, ha eladják a sportot, sőt még az is lehet, hogy ő is növeli részesedését. Eladni biztosan nem fogja a részét, és azt mondja, a jelenlegi tulajdonosok sem törekednek erre.

Még az idén eladhatják a Forma-1-et, nyilatkozta Bernie Ecclestone a héten, Szocsiban viszont már azt mondta, a jelenlegi tulajdonos CVC Capital Partners nem akarja értékesíteni a Forma-1-et. Korábban egy amerikai-katari konzorcium kapcsán merült fel a tulajdonosváltás, ráadásul a csoportosulásnak a Red Bull tulajdonosa is tagja.

„Annyit mondtam, hogy hárman érdeklődnek a felvásárlás iránt” – jelentette ki. „Egy ideje már egyeztetnek, és mostanában még kíváncsibbá váltak. Amennyiben a tulajdonosok el akarják adni, el fogják adni. Én viszont nem. Ez a gond. McKenzie úr, a főrészvényes (képviselője) szintén nem akar értékesíteni. Nehéz helyzet, ha valaki vásárolni akar, de mások nem akarnak eladni.”

Ecclestone nem megy nyugdíjba Forrás: AFP

A CVC jelenleg 35,5%-os részt birtokol az F1-ben. Az esetleges eladással kapcsolatos hírre reagálva felmerült, hogy Ecclestone már a nyugdíjba vonulását készítheti elő, de ő ezt határozottan cáfolta, sőt egy külön nyilatkozatában még azt is kilátásba helyezte, hogy növeli jelenlegi részesedését.

„Aki követi az F1-et, tudhatja, hogy már milliószor volt szó erről. Nem kell most kiszállnom. A vásárlás iránt érdeklődő hármas arra kért, hogy szerződjek le, és maradjak velük” – árulta el. A Telegraph újságírójának ráadásul azt sem zárta ki, hogy jelenleg a CVC-t képviselő McKenzie lesz a vevő. „Szerintem ő is megveheti, és ha így tenne, vele tartanék.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!