Vágólapra másolva!
Idén a két leglágyabb keveréket lehet használni az Orosz Nagydíjon, Szingapúrban ezeket az abroncsokat okolták a kudarcért. Rosberg a nagy hátrány ellenére továbbra is a világbajnoki címért küzd.

A Pirelli idén változtatott a gumiválasztásán az Orosz Nagydíjra, a tavalyi lágy-közepes kombináció helyett a két leglágyabb keveréket viszik el. A 2014-ben debütáló pálya új aszfaltján ugyanis nagyon rossz volt a tapadás, és Nico Rosberg majdnem az egész futamot képes volt egy szett gumival teljesíteni.

A Pirelli gumiválasztása azonban némi aggodalmat keltett a Mercedesben, hiszen az idei legsikertelenebb versenyükön, Szingapúrban is a lágy és szuperlágy abroncsokat lehetett használni. A Mercedes a szuperlágy gumik furcsa viselkedésével indokolta, hogy a Ferrari és a Red Bull is gyorsabb volt náluk, de a probléma pontos okát nem sikerült kideríteniük.

A Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe úgy véli, Szocsiban mindenkinek nehezebb dolga lesz a szokásosnál, nekik pedig különösen oda kell figyelniük a gumik viselkedésére, ha nem akarják újra átélni a szingapúri kudarcot. „Tavaly trükkös hétvégénk volt ezen a nagydíjon, hiszen meg kellett tanulnunk egy új pályát, ráadásul a friss aszfalton kicsit szokatlanul viselkedtek a gumik" – nyilatkozta. „Egy év alatt biztosan megváltozott a pálya felülete, ezért minden lehetőségre fel kell készülnünk."

A Mercedes Szingapúrban a dobogóra sem állhatott fel Forrás: AFP

Rosberg hisz a sikerben

Nico Rosberg a legutóbbi versenyen, Szuzukában a pole pozícióból indulhatott, de néhány kanyar után már csak a 4. helyen állt, és végül a 2. helyen ért célba Lewis Hamilton mögött. A hátránya 48 pontra nőtt a bajnokságban, de úgy véli, még reális esélye van a végső győzelemre.

„Amint hazatértem Japánból, képes voltam pozitívan tekinteni a szuzukai hétvégémre: az enyém volt a pole pozíció, megelőztem a pályán (Valtteri) Bottast, utána pedig elég gyors voltam ahhoz, hogy elévágással átugorjam (Sebastian) Vettelt a második bokszkiállásnál" – sorolta.

„Nem adom fel a bajnoki címért folytatott küzdelmet, és ezt a visszaszerzett pozíciók is bizonyítják" – jelentette ki. „Bár öt versennyel a vége előtt Lewis elég nagy előnnyel vezeti a bajnokságot, én még egyáltalán nem tartom ezt behozhatatlannak."

Hamilton közben nem győz hálálkodni a Mercedesnek a „hihetetlen" autójáért, és reméli, Szocsiban is közelebb kerülhet egy lépéssel a világbajnoki címhez. „A pályafutásom során tavaly versenyeztem először Oroszországban, és remek futamunk volt" – mondta az első Orosz Nagydíjon diadalmaskodó brit. „Remélhetőleg idén is szép emlékekkel hagyom el az országot – az biztos, hogy én mindent megteszek majd ezért."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!