Vágólapra másolva!
A finn pilóta szerint a Ferrari a vártnál jobban szerepelt a gyors pályákon, de igazi áttörést csak jövőre remél a Scuderiától.

Nem kifejezetten gyors pályákon aratta három idei győzelmét a Ferrari, Kimi Räikkönen viszont a múlt hétvégi Japán Nagydíj után kijelentette, a Monzában és Szuzukában mutatott formájuk azt bizonyítja, „a helyes lépéseket tesszük meg.” Hozzátette, hogy „ismerjük a gyenge pontjainkat, viszont az idén már csak korlátozottan léphetünk előre”, de azt ígérte, „jövőre még jobb formában leszünk.” Úgy véli, az elmúlt három futam eredményei ettől függetlenül kedvezőbben alakultak a vártnál.

„A gumik nyilvánvalóan mindenki számára egyformák, és megoldást kell találnunk arra, hogy működjenek” – jelentette ki arra utalva, hogy a Ferrari a keményebb keverékekkel nehezebben birkózik meg. „Persze bizonyos pályákon ez az autónk miatt trükkösebb, de tudjuk, hogy mikor lesz a szokásosnál nehezebb dolgunk. Viszont magunkat is megleptük. Arra számítottunk, hogy Monza keményebb lesz számunkra, ehhez képest egész jól mentünk ott. Szuzuka sem volt túl rossz, még úgy sem, ha ezután sem tekinthető a nekünk leginkább kedvező helynek.

Räikkönen a szuzukai rajtrácson Forrás: Ferrari

A Scuderia természetesen nyerni szeretne, a Mercedes viszont a szingapúri megingás után Japánban ismét rátalált a győzelem útjára, és mindkét versenyzőjével a 3. helyezett Sebastian Vettel előtt ért célba. A 4. helyezett Räikkönen úgy látja, a jelen helyzetben annak is örülhetnek, hogy már csak az Ezüstnyilak vannak előttük, és az eddigiekhez hasonló szereplést vár az idei szezon hátralévő hat futamán is.

„Természetesen nem ideális a 3. és a 4. helyen célba érni, de tudtuk, hogy nem itt leszünk a legerősebbek” – ismerte el. „A pontok tekintetében szerintem elégedettnek kell lennünk. A 2. legjobb csapat voltunk, és továbbra is fejlődünk, a helyes irányba tartunk” – vélte. „Egyről a kettőre, de előre lépkedünk. Biztos vagyok abban, hogy egyes pályák kissé nehezebbek, mások talán könnyebbek lesznek, de ez része annak, hogy minden téren javulni próbálunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!