Vágólapra másolva!
Az F1 ügyvezetője úgy értesült, hogy Niki Lauda megállapodott Dietrich Mateschitzcel, pedig ő még azt is cáfolta, hogy a Red Bull komolyan érdeklődött a németek erőforrása iránt.

A héten eldőlhet a Red Bull sorsa a Forma-1-ben, miután összeül a vállalat vezérkara, és meghatározza a cég terveit, nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a BBC-nek a Japán Nagydíj után. A problémát az okozza, hogy felbontják a szerződésüket a Renault-val, a Mercedes erőforrásait nem kapják meg, a Ferrari pedig egyelőre nem kínálta fel nekik a jövő évben aktuális motorjait, csak a 2015-ös specifikáció módosított változatát. Ezt pedig ők nem fogadják el.

„Nagyon sürgősen tudnunk kell” – mondta Marko a motorszállító kilétéről, „és azt is, hogy mit ajánlanak nekünk. B-kategóriás motort nem akarunk elfogadni. Először is, versenyképes erőforrásra van szükségünk, és ha ilyet nem kapunk, akkor nagyon valószínű, hogy jövőre már nem leszünk itt. Lesz egy nagy megbeszélés a (Japán Nagydíj utáni) héten, szerintem azután nemsokára döntés születik. Talán már Oroszországban tudni fogjuk.”

Mercedes erőforrás: Az egyik nem adta vagy a másik nem kérte? Forrás: Mercedes AMG Petronas

A Red Bull a Magyar Nagydíjon jelezte a Renault-nak, hogy felmondják az eredetileg 2016 végéig érvényes motorszállítói szerződést, mert abban reménykedtek, hogy hozzájuthatnak a Mercedes erőforrásaihoz, ez azonban nem történt meg, sőt Niki Lauda azt állította, hogy a Red Bull nem is közeledett hozzájuk komolyan. Ez még a Red Bull-Mercedes együttműködésért korábban lobbizó Bernie Ecclestone-t is meglepte, aki korábban biztosra vette, hogy a megállapodás létrejön.

„Azt gondoltam, sőt nekem azt is mondták, hogy Lauda úr egyezségre jutott Mateschitz úrral, és barátságosan kezet fogtak, amikor Niki megerősítette, hogy ellátják őket Mercedes motorokkal” – nyilatkozta Ecclestone a Sky Sportsnak. A Red Bull azóta elismerte, hogy a németek erőforrásairól lemaradtak, és a Ferrari legfrissebb motorjával is elégedettek lennének, de az olaszok azt egyelőre nem ajánlották fel nekik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!