Vágólapra másolva!
A német az egész versenyen hátrányban volt a gyengébb motorja miatt, a Mercedes még nem tudja, mi történt. Wolff védelmébe vette Rosberget, akit sokan nem tartanak elég keménynek.

Nico Rosberg a pole pozícióból kezdhette meg a Japán Nagydíjat, de már a második kanyarban át kellett adnia a vezetést Lewis Hamiltonnak, sőt a külső ívre szorulva egészen a 4. helyig esett vissza. Rosberg a verseny után úgy nyilatkozott, rajta múlt, hogy nem ütközött össze a csapattársával, egyesek szerint viszont azért veszített pozíciókat, mert nem védekezett elég keményen.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff később elárulta, Rosberget egy műszaki probléma is akadályozta az indulásnál. „Mindkét autónk jól kapta el a rajt pillanatát, de Nicónak volt egy kis problémája a túlmelegedett hajtáslánca miatt. Néhány másodpercig gyengébb volt a motorja, mint Lewisé" – magyarázta.

Rosberg már a rajtnál elvesztette a versenyt Forrás: AFP

Wolff szerint a probléma már a rajt előtt jelentkezett, de az okát egyelőre nem sikerült kideríteniük. „A felvezető körben vettük észre" – mondta. „Még nincs rá magyarázatunk, de egyértelmű, hogy a magas hőmérséklet miatt lett gyengébb a motorja. Nem tudjuk, ezt a pilóta idézte-e elő, de az egész versenyét befolyásolta, az 1-es és 2-es kanyarban folytatott csatájukat pedig különösen."

Noha sokak szerint Rosberg nem harcolt elég keményen Hamilton ellen, Wolff védelmébe vette a németet. „A csapattárs ellen mindig nagyon nehéz versenyezni, és ez nem arról szól, hogy valaki elég kemény-e" – magyarázta. „Nico később remekül csatázott (Valtteri) Bottas ellen."

„Mindketten trükkös helyzetben voltak – Lewis azt mondta, alulkormányzott volt az autója. Mindig nagyon nehéz helyzetet eredményez, ha két autó egymás mellett halad a 2-es kanyarban."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!