Vágólapra másolva!
Nem értik, miért tűntek fel a szokásosnál jóval kevesebbszer a képernyőn, Lauda kérdőre is vonja miatta Ecclestone-t. A Mercedes szerint nem azért hanyagolták őket, mert nem adnak motort a Red Bullnak.

A Mercedes kettős győzelmet aratott a Japán Nagydíjon, ennek ellenére Lewis Hamiltont és Nico Rosberget alig lehetett látni a televíziós közvetítésben. Ez a Mercedes vezetőségének is feltűnt, akik Bernie Ecclestone-tól várnak választ arra, hogy miért mutatták a megszokottnál lényegesen kevesebbszer az autóikat.

„Vicces volt, hogy néztem a tévét, és csak a Saubereket és sok Hondát láttam" – nyilatkozta Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója. „Nem tudom, mi volt az oka, de a rendezőtől megkérdezném, mi baja volt."

„Jövő héten beszélni akarok Bernie-vel, és megkérdezem erről. Fel kell tenni neki a kérdést, akkor válaszolni fog" – jelentette ki a korábbi háromszoros világbajnok. „Most nem tudok erről többet mondani, de tényleg furcsa volt – amikor például az élen álló Lewis kereket cserélt, csak azt mutatták, ahogy hajt ki a bokszból. Még azt sem láthattuk, hogyan cserélték le a kerekeit. Ez elég érdekes volt."

Hamilton kerékcseréjét sem mutatták Forrás: AFP

A Mercedeseket mutató képek mellőzését Toto Wolff sem értette. „A futam közben azt sem tudtam, hogy állunk - rá kellett néznem az eredménylistára, mert nem láttam az autóinkat a pályán" – mondta félig viccelődve.

Nem a Red Bull az oka

A verseny közben felmerült összeesküvés-elméletek szerint Ecclestone utasította a rendezőket, hogy ne mutassák a Mercedest, mégpedig azért, mert a németek nem hajlandóak motort szállítani a Red Bullnak 2016-ban. Ecclestone nem szeretné, ha az energiaital-gyártó vállalat kiszállna a sportból, és korábban is biztatta a Mercedest, hogy jól gondolják át a döntésüket.

„Nem hiszem, hogy köze lenne hozzá. Fontos, hogy a tévében látványos képeket mutassanak, és a középmezőnyben tényleg voltak érdekes csaták. Erre koncentráltak a kamerák" – magyarázta Wolff, akivel Lauda is egyetértett.

„Néhányszor már beszéltem Bernie-vel a motorszállítói szerződésről, és egyértelművé tettem, hogy (Dietrich) Mateschitz nem is kérdezett meg minket komolyan, hiszen soha nem kedvelte a Mercedest" – mondta.

A Magyar Nagydíjon egyébként egyesek azzal vádolták Ecclestone-t, hogy a Ferrarit tiltotta le a képernyőről, amiért összeveszett a csapat menedzsmentjével, de az olaszok szerint semmi alapja nem volt a feltételezésnek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!