Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone fontolgatja, hogy előrébb hozza az április első hétvégéjére tervezett Ausztrál Nagydíjat, de ez esetben rögtön két héttel korábbi időpontra lenne szükség, mert húsvétkor csökkenne a nézőszám. A módosítás érintheti az előszezon menetrendjét, ami sok fejtörést okozna a csapatoknak.

A 2016-os versenynaptár tervezete rekordszámú, 21 állomást tartalmaz, ami miatt eleve bosszankodnak a személyzet terhelésétől félő csapatok. A Motorsport.com ráadásul úgy értesült, hogy további bonyodalmak várhatók, mivel Bernie Ecclestone újabb változtatásokat rakhat a menetrendbe.

A szaklap úgy tudja, az április első hétvégéjére kiírt Ausztrál Nagydíjat akarja előrébb hozni. Így viszont legalább két héttel korábbra kellene tolni az időpontját, mivel március 26-27-re esik húsvéthétvége, és emiatt félő, hogy csökkenne a nézők száma, valamint a személyzet toborzása is nehézséget jelentene. A szervezők ezt nem vállalnák be.

Az Ausztrál Nagydíj szervezői nem fogadnák el, hogy a tervezetthez képest egy héttel korábban legyen a versenyük 2016-ban, csak kéthetes csúsztatást vállalnak. Forrás: McLaren

Amennyiben tényleg változik a melbourne-i futam időpontja, át kell rendezni a téli tesztelés menetrendjét is: jelenleg március 15-18 közé van betervezve a második, egyben utolsó gyakorlás Barcelonába. Ha ezt is előrébb hozzák, a csapatoknak módosítaniuk kell a már egyébként is feszes ütemterveken.

"Ez nem ideális. Már most is kompromisszumokat kell kötnünk a határidők betartása érdekében. A gyártási idő jelenti a legfőbb kihívást" - idézte egyik forrását a Motorsport.com. "Lehet, hogy így kevesebb tartalék alkatrészt viszünk majd Ausztráliába, mint szeretnénk."

További módosítás lehet a naptárban, hogy szeptember 25. helyett október 2-án rendezik a Malajziai Nagydíjat, és nem a szingapúri, hanem a japán futammal párosítják egymást követő hétvégékre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!