Vágólapra másolva!
Csapattársa szerint a holland tinédzser élvezi, hogy keménykedhet. Carlos Sainz azt mondja, ő is előtérbe helyezi majd a saját érdekeit, ha szüksége lesz rá, de a szingapúri eset miatt nincs benne tüske.

Kisebb perpatvar támadt a Toro Rossónál a Szingapúri Nagydíjon, miután Max Verstappen az istálló kérése ellenére nem engedte el a frissebb gumikon autózó Carlos Sainzot, hogy megtámadhassa a 7. helyezett Sergio Pérezt. Bár Franz Tost csapatfőnök szerint a holland nem hibázott, mivel csapattársa nem közelítette meg eléggé, a Toro Rosso házon belül utólag átbeszélte a történteket, hogy senkiben se maradjon tüske.

Sainz azt mondja, nincs megsértődve. "Minden rendben. Megbeszéltük és lerendeztük az esetet. Nincs problémám senkivel. Inkább a csapatnak és Maxnak kellett tisztázni a dolgokat" - közölte a Japán Nagydíj helyszínén. "Egyértelműbben kell fogalmaznunk a rádión. Remélhetőleg nem fordul elő hasonló a későbbiekben."

Ugyanakkor úgy érzi, hogy Verstappen kimutatta a foga fehérjét. "Többet megtudtam Maxról. Tetszik neki, hogy egyfajta rosszfiú szerepet játszik, amit korábban is sejtettem, de legutóbb látványosan megmutatta" - tette hozzá. "Tudtommal azért nem engedett el, mert nem volt biztos benne, hogy vissza fogom adni neki a pozíciót a verseny végén (ha nem előzöm meg Pérezt). Monacóban azonban már megtárgyaltuk ezt, szóval tudnia kellett volna."

Carlos Sainz (Toro Rosso) Forrás: AFP

Önző lesz, ha muszáj

Sainz kijelentette, hogy bár általában szem előtt tartja csapata érdekeit, ha rákényszerül, szembe fog menni az akaratukkal.

"Önző leszek, ha szükséges, de eddig nem volt olyan helyzet, amikor megmutathattam volna, hogy képes vagyok rá" - mondta. "Nem fog változni a hozzáállásom a csapat irányába. Megbízok a döntésükben, csapatjátékos vagyok."

"Amikor helycserére szólítottak fel, megtettem, ugyanis megbízom bennük. Malajziában, amikor az utolsó etapban Max megelőzött, az tulajdonképp nem is volt előzés, mert elengedtem. Mégis mindenki úgy beszélt róla, hogy 'ó, micsoda manőver', én pedig csak annyit mondogattam, hogy 'ugyan, elengedtem.' Monacóban pedig azért tudott elmenni mellettem, amikor félrehúzódtam Seb elől a Rascasse-nál, mert a szuperlágy gumikon haladt."

A Toro Rosso tizenhárom futamon szerzett 41 pontjából 30-at Verstappen, Sainz 11-et gyűjtött. Minden idők legfiatalabb F1-es pilótája visszhangozta csapattársa kijelentését, állítva, hogy nem változott a kapcsolatuk. "Megvitattuk a történteket csapaton belül, és mindent tisztáztunk" - nyilatkozta Verstappen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!