Vágólapra másolva!
Korábban Massát is támogatta a Ferrarinál, idén sem lenne ezzel problémája. Még ő is szeretne futamot nyerni idén.

Bár eddig a 2015-ös idényt is a Mercedes uralta, a kiegyensúlyozott teljesítményének és három futamgyőzelmének köszönhetően sokak szerint még Sebastian Vettelnek is reális esélye van a világbajnoki címre. A német hátránya Lewis Hamilton mögött 49 pont, Nico Rosberget pedig öt futammal az idény vége előtt 8 pontra megközelítette.

Kimi Räikkönen közvetlenül Vettel mögött, a 4. helyen áll a tabellán, de majdnem száz pont köztük a különbség. A finn tudja, hogy neki már csak matematikai esélye van a bajnoki címre, Vettelt viszont támogatná a Mercedesek elleni küzdelemben.

„Ha erre kerül sor, gond nélkül megteszem, ahogy már korábban is megtettem. Azért vagyunk itt, hogy a Ferrariért harcoljunk" – utalt a 2008-as idényre, amikor Felipe Massát támogatta a Lewis Hamilton elleni küzdelmében. „Remélem, mindkettőnk számára jól végződik a szezon, bár én nem igazán veszek részt a bajnokságért folytatott harcban."

Räikkönen nem bánja, ha segítenie kell Vettelnek Forrás: AFP

Räikkönen szerint azonban Vettel dolga „egyáltalán nem lesz könnyű", hiszen a Mercedes a hátralévő pályákon valószínűleg jobban szerepel majd, mint Szingapúrban. „Inkább arra lehet számítani, hogy visszatérnek a korábban mutatott formájukhoz" – mondta. „Mi is mindent beleadunk, és remélhetőleg minden lehetőséget sikerül kihasználnunk."

A 2007-es világbajnok Szuzukában is jó eredményre számít, de a Mercedes legyőzésére egyelőre nem gondol. „Ez egy teljesen más pálya, a körülmények is mások. Nem lenne értelme előre jósolgatni. Várunk egy-két napot, és kiderül" – mondta, amikor a Ferrari esélyeiről kérdezték.

Még idén futamot nyerne

Räikkönen továbbra is reménykedik benne, hogy Vettelhez hasonlóan ő is nyerhet futamot 2015-ben. Eddig csupán kétszer állhatott dobogóra, de úgy érzi, folyamatosan javul a teljesítménye. „Remélem, hogy nyerhetek, hiszen mindig ez a célom. Nem lennék itt, ha nem hinnék benne, hogy képes vagyok a győzelemre" – jelentette ki.

„Eddig nem alakult ideálisan az évem, de vannak pozitívumok" – tette hozzá. „Ha idén nem tudok nyerni, jövőre újra megpróbálom. Nyilván mindig az a célom, hogy jól szerepeljek."