Vágólapra másolva!
A csapat kiszállással fenyegetőzik, de Ricciardo és Kvjat biztos benne, hogy 2016-ban is lesz állásuk. Az ausztrált a főnökei is megnyugtatták.

Továbbra is bizonytalan a Red Bull jövője a Forma-1-ben: a jelenlegi motorszállítójukkal, a Renault-val az idény végén szakítanak, a Mercedes nem akar nekik erőforrást adni, a Ferrarival pedig még nem tudtak megegyezni. Állítólag azt szeretnék elérni, hogy az olaszok egyenrangúan kezeljék őket a gyári csapattal, Bernie Ecclestone szerint azonban ennek nem mindenki örül Maranellóban.

A Red Bull továbbra is fenntartja a kiszállás lehetőségét, amennyiben nem kapják meg a legjobb Ferrari motorokat, ez pedig Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat F1-es jövőjét is veszélybe sodorná. A két pilóta azonban optimistán nyilatkozott Szuzukában, bár Ricciardo elismerte, a csapatfőnök Christian Hornerrel és a tanácsadó Helmut Markóval is beszélnie kellett, hogy megnyugodjon.

„Biztosak benne, hogy találunk valamilyen megoldást" – mondta az ausztrál, aki szerint természetes, hogy a Red Bull harcol a jobb erőforrásokért. „Természetesen megpróbáljuk a legjobb motort megszerezni, hiszen mi is nyerni szeretnénk."

Kvjat és Ricciardo Japánba is jókedvűen érkezett meg Forrás: AFP

„Dietrichet még nem nyaggattam ezzel, egyébként is rengeteg dolga van" – válaszolta, amikor arról kérdezték, a Red Bull tulajdonosával is beszélt-e a helyzetről. „Hagyom, hogy tegye a dolgát, de ha egy ideig nem találunk megoldást, később talán vele is beszélek erről."

„Egyelőre nem aggódom, inkább csak kíváncsi vagyok, mi fog történni" – tette hozzá. „Minél előbb megkapjuk a választ, annál jobb, de még csak szeptember van. November, december környékén már tényleg muszáj lesz döntenünk. De még korán van, és bízom benne, hogy megszerezzük, amit szeretnénk."

A Japán Nagydíj csütörtöki napján Kvjat is derűsen válaszolt a kérdésekre. „Örülök, hogy aggódnak a jövőm miatt, de rendben leszek" – mondta az újságíróknak. „Meglátjuk, milyen döntés születik, de ha a jövőmre gondolok, elsősorban a szuzukai péntek, szombat és vasárnap jut eszembe. Most erre kell koncentrálnom, nem a későbbi jövőmre."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!