Vágólapra másolva!
A német versenyző emlékeztetett rá, hogy a befújt diffúzorhoz a franciák fejlesztették az egyik legjobb motort, és ő sem véletlenül nyert négy vb-címet velük. Alonso szintén sajnálná, ha kiszállnának az F1-ből.

Sebastian Vettel, aki mind a négy világbajnoki címét a Renault motorjaival aratta, sajnálja, hogy a francia cég a Red Bull-lal folytatott huzavona miatt mostanában csak rossz hírekkel szerepel a sajtóban, és akár ki is szállhat a Forma-1-ből, ha nem vásárolja meg a Lotust.

„Ezt természetesen rossz hallani" – mondta. „Az együttműködésüknek majdnem végig én is részese voltam, és nagyon sikeres éveket éltünk át együtt, amit a jelenlegi helyzet miatt rendkívül gyorsan elfelejtenek."

Habár a Renault motorját már a V8-as korszakban sem sorolták a legerősebbek közé, szerény hűtési és helyigénye, valamint kis fogyasztása révén a Red Bull technikai igazgatója, Adrian Newey mégis előnyben részesítette a Ferrarival szemben. Vettel most emlékeztetett rá, hogy a befújt diffúzorhoz való speciális motorüzemmód terén is kiemelkedő munkát végeztek.

Alonso a Renault-val szerezte a vb-címeit Forrás: AFP/Cesar Rangel

„Erős motort kaptunk tőlük, és megkaptuk a legmodernebb technikát is, amelyre ahhoz volt szükség, hogy versenyképesek legyünk a befújt diffúzorok idején" – mondta. „Ebből a szempontból szerintem a Renault a legjobbak és legfejlettebbek közé tartozott. Az emberek tehát sok mindent elfelejtenek abból, amit a Renault elért, de én remélem, hogy maradnak a sportban."

A francia autógyár vezérigazgatója, Carlos Ghosn a Frankfurti Autószalonon kijelentette, hogy erre egyelőre semmilyen garancia nincs, mert az F1-es program jövőjéről még nem született döntés. A 2005-ben 2006-ban mindkét vb-címét a Renault gyári csapatával szerző Fernando Alonso szintén sajnálná, ha kiszállnának.

„A Renault nagy autógyár, gazdag történelmük van, ezért szerintem az F1-nek is jót tenne, ha úgy döntenének, hogy saját csapattal maradnak a sportban" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!