Vágólapra másolva!
A Mercedes beszereli Nico Rosberg autójába az idei negyedik erőforrást is, mivel egyelőre nem tudtak megbizonyosodni arról, hogy a Monzában meghibásodott harmadik egység használható-e még. A német újabb komoly lépéshátrányba kerül Lewis Hamiltonnal szemben.

Még a korábbiak során véltnél is nagyobb árat fizethet Nico Rosberg a monzai kettős motorhibáért, mivel a Mercedes a hétvégén kénytelen már a negyedik erőforrást is beszerelni a német pilóta autójába. A világbajnoki címért küzdő Rosberg csapattársához, Lewis Hamiltonhoz hasonlóan új fejlesztésű motort kapott az Olasz Nagydíjra, az viszont már az edzések alatt meghibásodott, sőt a futamon egy túlhasznált, korábbi erőforrása is megadta magát.

Rosberg így pont nélkül maradt, ráadásul az sem biztos, hogy az olaszországi edzéseken elromlott harmadik motorja legalább az edzéseken újra használhatja, mert az erőforráson a két futam között mindössze ellenőrzéseket tudtak végrehajtani, és csak csütörtökön, Szingapúrban indítják be ismét. A Mercedes így már a negyedik egységet kénytelen beszerelni Rosberg autójába, míg Hamiltonnál még csak – a terveknek megfelelően – a harmadik üzemel.

Rosberg jelentős lépéshátrányba kerülhet Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ennek fényében nem valószínű, hogy Rosberg egy újabb motor bevetése, és ezáltal büntetés nélkül teljesíteni tudja a szezon hátralévő hét futamát, miután Monzában kiderült, hogy éles körülmények közepette a Mercedes erőforrása a hat versenyt sem bír ki. Hamilton jelenleg 53 pont előnyben van csapattársához képest, és az idén már csak 175 pontot lehet gyűjteni, ráadásul Rosberg az idén eddig csak három futamot tudott megnyerni.

Ezt tetézi, hogy az ötödik erőforrás esetleges beszerelése automatikusan tízhelyes rajtbüntetést eredményez az újdonsült apuka számára, akinek – a jelenlegi erőviszonyokat látva – így végképp minden esélye elszállhat, hogy az idén még valahogy befogja Hamiltont a pontversenybe, és megállítsa csapattársát, aki az idén meggyőző teljesítménnyel halad pályafutása harmadik világbajnoki címe felé.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!