Vágólapra másolva!
Az Indonéziában kitört erdőtüzek miatt Szingapúrban is az egészségügyi határérték fölé emelkedett a légszennyezettség, a szervezők a hatóságokkal együttműködve figyelik a helyzetet.

Az Indonéziában kitört erdőtüzek egyre súlyosabbá váltak az elmúlt napokban, és emiatt a szomszédos országokban, Malajziában és Szingapúrban is egyre nagyobb problémát jelent a légszennyezettség. A Forma-1 ezen a hétvégén látogat el Szingapúrba, a versenyt azonban veszélybe sodorhatja, hogy a légszennyezettség mértéke hétfőre már az egészségügyi határérték fölé nőtt.

A légszennyezettség Szingapúrban délután 5 órakor 119 és 147 egység között volt a Pollutant Standard Index (PSI) skáláján, ez jóval magasabb a 100 egységnél megállapított egészségügyi határértéknél.

Hétfői felvétel a szingapúri pályáról Forrás: AFP

Indonéziában a múlt héten már olyan sűrű szmog volt az érintett területeken, hogy a repülőgépek nem tudtak felszállni. A tűzoltók ezért olyan vegyi anyagokat is felhasználtak a helikopteres oltás során, amelyek elősegítik az eső képződését a térségben.

A Szingapúri Nagydíj szervezői úgy nyilatkoztak, folyamatosan szemmel tartják a helyzet alakulását, és a hatóságokkal együttműködve közösen fognak dönteni a verseny sorsáról. Egy szóvivő elmondta, felkészültek a hasonló esetekre. „A légszennyezettség is azok közé a potenciális problémák közé tartozik, amelyeket számításba vettünk, amikor elkészítettük a katasztrófavédelmi tervünket" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!