Vágólapra másolva!
Újoncot viszont biztosan nem szerződtetnek. Tapasztalt, aktív F1-es pilótát szeretnének megnyerni a Haas istálló számára, és közvetve elismerték, hogy korábban Nico Hülkenberget próbálták leigazolni.

Szeptemberre ígérte versenyzői bejelentését a Haas csapat, de az Autosporttal továbbra is csak annyit közölnek, hogy „remélhetőleg néhány héten belül lesz mit mondaniuk.” Gene Haas ugyanakkor elárulta, hogy „az egyik a Ferrari tartalékpilóta lesz, és továbbra is keresünk egy tapasztalt Forma-1-es versenyzőt. Újoncokat nem várunk.” Ezzel jelentősen megnőtt annak a valószínűsége, hogy a mexikói szponzorok által támogatott Esteban Gutiérrez visszatér a rajtrácsra.

Korábban Jean-Eric Vergne is úgy vélte, jó esélye van a visszatérésre, de Gutiérrez magabiztos nyilatkozatai és körülményei ismeretében az ő szerepvállalására van nagyobb esély, ráadásul az idén néhány alkalommal tesztelhette is az idei Ferrarit. Vergne ezzel szemben csak a szimulátorban kapott munkát, és csupán bemutató köröket tehetett meg korábbi F1-es autókkal. Haas elismerte továbbá, hogy „tettünk egy ajánlatot egy pilótának, aki visszautasította azt.”

Gutiérrez fél lábbal már a Haasnál? Forrás: Scuderia Ferrari

Ez minden bizonnyal Nico Hülkenberg volt, akinek a helyét a legfrissebb hírek szerint akár Romain Grosjean is átveheti, ráadásul a 2009-ben bemutatkozott francia a mezőny rutinosabb tagjai közé tartozik, bár várhatóan marad a Lotusnál, ha a csapatot felvásárolja a Renault. Felmerülhet még a McLarennél parkolópályára tett Kevin Magnussen bevetése is, a dán fiatal mögött azonban mindössze bő egy szezonnyi tapasztalat áll. Mivel Haas mindenképpen tapasztalt pilótát szeretne, lényegében ők négyen, illetve esetleg Jenson Button jöhet szóba.

Megerősítette a tulajdonos elképzeléseit Günther Steiner, a Haas leendő csapatfőnöke, a Jaguar korábbi technikai igazgatója is. „Próbáljuk megtalálni azt a versenyzőt, aki leginkább illeszkedik az elképzeléseinkhez. Szeretnénk, ha mindketten olyanok lennének, akik vezettek már F1-es autót. Az egyikük esetében valódi tapasztalatokra számítunk olyasvalakitől, aki már néhány éven keresztül versenyzett az F1-ben” – magyarázta az osztrák szakember.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!