Vágólapra másolva!
A Williams pilótái egyetértenek abban, hogy a Ferrarit nem volt esélyük legyőzni a monzai időmérőn, de bíznak a jó versenytempóban. Massa dobogóra állna, szerinte a motorjával küszködő Rosberget is legyőzhetik.

A Williams a harmadik sort foglalhatja el az Olasz Nagydíj rajtrácsán, miután a Mercedesek és a Ferrarik csatájába nem tudtak beleszólni, a többieket viszont magabiztos előnnyel maguk mögött tartották az időmérőn. A csapat elégedett az eredménnyel, de a remek versenytempójukban bízva vasárnap még előrébb szeretnének végezni.

„A dobogós helyezés a célom, de a legfontosabb, hogy jó versenyt fussunk, értékes pontokat szerezzünk, és ne hibázzunk" – mondta Felipe Massa, aki szűk 2 tizeddel előzte meg a csapattársát, Valtteri Bottast, és az 5. helyen végzett.

Massa Rosberget is utolérné Monzában Forrás: AFP

Massa elől az a Nico Rosberg indul, akinek az időmérő előtt felfedezett problémák miatt motort kellett cserélni az autójában. A Mercedes friss, megerősített motorját a Spában használt régi verzióra cserélték, ezért a német arra számít, hogy a futamon is lassabb tempóra lesz képes. Massa is ebben bízik, és vasárnap megküzdene a némettel. „Ezen a pályán nagyon fontos a motorerő, ezért talán Nicóval is harcolhatunk" – bizakodott.

Bottas nem volt teljesen elégedett az edzésével, mert az utolsó mért körében nem kapott szélárnyékot, de szerinte egy tökéletes körrel is csak Massát tudta volna megelőzni. „Az 5. és 6. hely volt a maximum, a Ferrarik elérhetetlenek voltak" – mondta. „De holnap új nap kezdődik, és mindent megteszünk azért, hogy felvegyük velük a harcot. Jónak tűnik a versenytempónk, bízom egy erős eredményben."

A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley is úgy gondolja, hogy a Williams vasárnap több helyet is javíthat. „Az autónk beállításai a versenyre is ideálisak" – vélte. „Holnap nem fogjuk feladni a dobogóért folytatott harcot, és egy jó eredménnyel a világbajnokságban is megerősíthetjük a helyünket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!