Vágólapra másolva!
Sergio Pérez hamarosan bejelentheti, hogy csapattársához hasonlóan ő is a Force India versenyzője marad. A mexikói szerint nem is érdeklődik más csapatok iránt, mert jövőre érvényes a szerződése. Hosszabb távra kötelezheti el magát.

Tovább halad az idei F1-es pilótapiac a szinte teljes változatlanság felé, miután csütörtökön Monzában Sergio Pérez is elárulta, hogy várhatóan 2016-ban is a Force India színeit képviseli majd a héten újra szerződtetett Nico Hülkenberg oldalán. A mexikói pilóta örül ennek, mert nagyra tartja a Le Mans-i 24 órás versenyt is megnyerő német pilótát, és bízik abban, hogy az ő jövője is hamarosan tisztázódik.

„Ez remek hír a csapat számára” – kommentálta Hülkenberg szerződtetését. „Szerintem ő egy remek versenyző, és velem kapcsolatban is hamarosan érkeznek hírek. Szerződésem van a csapattal, és ahogy bizonyára tudják, szponzorok csoportja is mögöttem áll, közösen készülünk bejelentés tenni, úgyhogy ebből a szempontból minden tisztázott. Hamarosan elérjük azt a pontot, amikor felfedhetjük a részleteket, arra számítok, hogy remélhetőleg még a következő futam előtt.”

Pérez nem int búcsút a Force Indiának Forrás: Sahara Force India/xpbimages.com/Xpb.Cc

Pérez esetleges elmozdulásával kapcsolatban jelentek meg spekulációk, elsősorban a valószínűleg újjáalakuló Renault csapattal összefüggésben, de felmerült, hogy akár a Williams is érdeklődhet iránta, a grove-iak viszont éppen csütörtökön erősítették meg jövő évi, változatlan versenyzői felállásukat. Pérez kijelentette, a Force Indiánál tervezi a jövőjét, ezért nem foglalkozik más csapatoknál esetleg felmerülő lehetőségekkel.

„Nem, szerződésem van itt. A prioritás számomra, hogy itt maradjak” – magyarázta. „Részletekről természetesen egyeztetünk, de a csapat nyilvánvalóan felfelé tart, mindenki nagyon igyekszik, és ismerem a terveket, úgyhogy nagy örömmel maradok itt” – mondta a mexikói pilóta, aki 2013-ban talált menedéket a silverstone-i istállónál, miután a McLarentől mindössze egy szezon után távoznia kellett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!