Vágólapra másolva!
Pofonegyszerű, nem? Új tetkója is van, de még az eddiginél is magabiztosabban érkezett meg Monzába. Rosberg, aki a Belga Nagydíj óta apa lett, mindenképpen csökkenteni akarja a hátrányát.

Amióta szakított Nicole Scherzingerrel, Lewis Hamilton látványosan szereti különféle magánéleti kilengésekkel provokálni a közvéleményt. Miután nemrég egy barbadosi fesztiválon látták Rihannával szórakozni, a monzai paddockban szőkére festett hajjal jelent meg, ráadásul a Belga Nagydíj óta még egy sast is tetováltatott a nyakára.

Akkor a Twitteren bevallotta, hogy „útkereső vagyok, és önmagam felfedezése során a határokat feszegetem." Ha meggondoljuk, hogy Hamiltonban – a gyorsaságától eltekintve – ma már nehéz lenne meglátni négy-öt évvel ezelőtti önmagát, amikor még az édesapja és a McLaren kontrollja alatt állt, ez nem is hangzik túlzó kijelentésnek.

Monzában újabb tanújelét adta, hogy a személyisége nem szűnt meg tovább alakulni. „Mert megtehetem!" – vágta rá a kérdésre, hogy miért festette szőkére a haját. „Csak ki akartam próbálni valami újat. Most éppen az életem egy kísérletező szakaszában járok, nagyon sok dologgal kísérletezgetek. Ezt a hajat egyelőre csak átmenetinek szánom, még fogalmam sincs, hogy legközelebb milyenre fogom festeni."

Amikor egy újságíró emlékeztette rá, hogy Nico Rosberget régebben Britneynek nevezték a szőkesége miatt, és a német versenyzőnek úgy rémlik, fiatal korukban mostani csapattársa is szerette ezzel zrikálni, Hamilton csibészes mosollyal azt felelte: „Abban biztos vagyok, hogy a hajszínét soha nem csúfoltam ki. Ha mondtam is valamit, az azért volt, mert nagyon hosszú csigái voltak, és úgy simította hátra a haját, mint egy lány."

Bármilyen sokat foglalkoznak a magánéletével, Hamilton a pályán hétvégéről hétvégére magabiztosabbnak tűnik. Noha Spában aratott győzelmével 28 pontra növelte az előnyét az egyéni összetettben, Rosberg – aki a Belga Nagydíj óta apa lett, de egyelőre inkább a boldogság, mint a kialvatlanság látszik rajta – nem adja fel a harcot.

„Ez nagyon intenzív érzés, sokkal intenzívebb, mint bármilyen sportsiker" – mondta a kislánya születéséről. „Többet ér egy győzelemnél. Ami a ponthátrányomat illeti Lewishoz képest, az legutóbb valóban a rossz irányba változott, de még így is alig nagyobb annál, mint amennyit egy verseny alatt be lehet hozni. Úgyhogy optimista vagyok, és keményen odateszem magam, mert mindenképpen csökkenteni akarom a különbséget."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!